אוכל
צילום׃ שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים

קרפצ'יו מוסר ים בשתי גרסאות

דג המוסר הוא הבמה המושלמת לשתי תרבויות קולינריות שונות, איטלקית ואסיאתית

אינה קראבצקי | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 30/03/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

מרכיבים

דג מוסר (400 גרם) מפולט

גרסה איטלקית:
חצי בצל קצוץ
פלפל חריף קצוץ
8 עגבניות חתוכות לרבעים
8 כדורים של בייבי מוצרלה בצועים לחתיכות קטנות
חופן עלי בזיליקום קטנים
2 צנוניות פרוסות לג'וליינים (רצועות דקיקות)
שמן זית
מיץ לימון טרי
חומץ בלסמי מצומצם
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס

גרסה אסייתית:
1 גזר פרוס לג'וליינים
1 קולרבי פרוס לג'וליינים
חופן עירית קצוצה
2 כפות סויה
כף מירין
כפית ג'ינג'ר קצוץ
כפית שמן שומשום
קמצוץ וואסאבי (אפשר אבקה)

כלים

סכין לדג
פטיש שניצלים
צלחות שטוחות להגשה
קערות לתוספות
קולפן משודרג שעושה רצועות
מנדולינה שעושה רצועות
נייר אפייה/ניילון נצמד

אופן ההכנה:

1 מפלטים את הדגים (עדיף לבקש אותם מפולטים ממוכר הדגים).2. את פרוסות הדגים מסדרים בין שני דפי אפייה או ניילון נצמד ומשטיחים עם הצד החלק של פטיש השניצלים לעובי הרצוי. מסדרים על צלחת שטוחה.3. מתבלים את הדגים במלח גס, פלפל, שמן זית ומעט מיץ לימון.

גרסה איטלקית:

1 שמים בקערה את הבצל, פלפל חריף, עגבניות, קרעי מוצרלה וחופן עלי בזיליקום.2. מתבלים את הירקות במלח, פלפל, שמן זית וחומץ בלסמי ומערבבים.3. מניחים מעל הדג בצורה חופשית את תערובת הירקות.4. מטפטפים קצת חומץ בלסמי מעל המנה.

גרסה אסייתית:5 חותכים את הירקות לרצועות בעזרת מנדולינה ומפזרים מעל צלחת הדג השנייה.6. מכינים רוטב מהסויה, מירין וואסבי, ג'ינג'ר ושמן שומשום ומטפטפים מעל.