אוכל
תמונת AVI׃ none

שוק טלה ממולא

תבשיל עשיר ומגוון בטעמים. מתכון מושלם לארוחת חג

ישראל אהרוני | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 21/04/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לטלה

2.5 קילו שוק טלה

בצל גדול קצוץ

3 שיני שום קצוצות

כף תימין קצוץ

כף רוזמרין קצוץ

מלח

פלפל

750 גרם בשר בקר טחון

חצי כוס צנוברים

לירקות השורש

6 לבבות ארטישוק חצויים

6 לפתות חצויות

4 שורשי פטרוזיליה

גרגרי כוסברה

2 שורשי סלרי חתוך לשישיות

5 שיני שום

12 בצלצלי שאלוט שלמים

5 עלי מרווה

4 עלי דפנה

ענף שום טרי

ענף זעתר

פלפל

כף סוכר

כף תימין קצוץ

חצי כוס יין לבן

כוס ציר עוף

רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה:

אופן הכנת הטלה:

1 משרים את שוק הטלה בשום, בצל, תימין, רוזמרין, מלח ופלפל, ללילה שלם.

2 מטגנים במחבת חמה בצל, שיני שום, תימין, רוזמרין, מלח ופלפל.

3 מוסיפים בשר ומטגנים עד השחמתו.

4 מוסיפים צנוברים, מערבבים ומעבירים לקערה לצינון.

5 מניחים את שוק הטלה על תבנית, מניחים את הבשר הטחון במרכז וקושרים בחוט.

6 צולים את השוק הממולא בתבנית חמה עם שמן זית.

7 מוסיפים שני ראשי שום טרי וצרור עלי זעתר טרי.

8 אחרי כמה דקות הופכים את השוק וחוזרים על הפעולה עד שהשוק צלוי מכל צדדיו.

9 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כדי שהשוק ישחים ואז מנמיכים את החום ל-150 מעלות עד 40 דקות.

אופן הכנת הירקות:

1 צולים בצלצלי שאלוט, עלי מרווה ועלי דפנה במחבת עם שמן זית שחוממה מראש.

2 מוסיפים ארטישוקים, לפתות, שורשי פטרוזיליה, גרגרי כוסברה, זעתר, שום, שורש סלרי, תימין ומתבלים במלח ופלפל.

3 מוסיפים יין לבן וממשיכים לערבב.

4 מוסיפים ציר עוף, מביאים לרתיחה ומבשלים כרבע שעה עד לריכוך הירקות.

5 לאחר התרככות הירקות, מוצאים את השוק מהתנור, מעבירים אותה לצלחת, מניחים את חצי מכמות הירקות בתבנית של השוק ומניחים את השוק מעל הירקות.

6 מוסיפים לכמות הירקות שעדיין במחבת אספרגוס לבישול מאוד קצר ומעבירים את שאר הירקות לתבנית של שוק הטלה.

7 מזלפים מעט שמן זית ומחזירים לתנור לעוד חצי שעה.