שוק טלה ממולא
תבשיל עשיר ומגוון בטעמים. מתכון מושלם לארוחת חג
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (12 מנות):
לטלה
2.5 קילו שוק טלה
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
כף תימין קצוץ
כף רוזמרין קצוץ
מלח
פלפל
750 גרם בשר בקר טחון
חצי כוס צנוברים
לירקות השורש
6 לבבות ארטישוק חצויים
6 לפתות חצויות
4 שורשי פטרוזיליה
גרגרי כוסברה
2 שורשי סלרי חתוך לשישיות
5 שיני שום
12 בצלצלי שאלוט שלמים
5 עלי מרווה
4 עלי דפנה
ענף שום טרי
ענף זעתר
פלפל
כף סוכר
כף תימין קצוץ
חצי כוס יין לבן
כוס ציר עוף
רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה:
אופן הכנת הטלה:
1 משרים את שוק הטלה בשום, בצל, תימין, רוזמרין, מלח ופלפל, ללילה שלם.
2 מטגנים במחבת חמה בצל, שיני שום, תימין, רוזמרין, מלח ופלפל.
3 מוסיפים בשר ומטגנים עד השחמתו.
4 מוסיפים צנוברים, מערבבים ומעבירים לקערה לצינון.
5 מניחים את שוק הטלה על תבנית, מניחים את הבשר הטחון במרכז וקושרים בחוט.
6 צולים את השוק הממולא בתבנית חמה עם שמן זית.
7 מוסיפים שני ראשי שום טרי וצרור עלי זעתר טרי.
8 אחרי כמה דקות הופכים את השוק וחוזרים על הפעולה עד שהשוק צלוי מכל צדדיו.
9 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כדי שהשוק ישחים ואז מנמיכים את החום ל-150 מעלות עד 40 דקות.
אופן הכנת הירקות:
1 צולים בצלצלי שאלוט, עלי מרווה ועלי דפנה במחבת עם שמן זית שחוממה מראש.
2 מוסיפים ארטישוקים, לפתות, שורשי פטרוזיליה, גרגרי כוסברה, זעתר, שום, שורש סלרי, תימין ומתבלים במלח ופלפל.
3 מוסיפים יין לבן וממשיכים לערבב.
4 מוסיפים ציר עוף, מביאים לרתיחה ומבשלים כרבע שעה עד לריכוך הירקות.
5 לאחר התרככות הירקות, מוצאים את השוק מהתנור, מעבירים אותה לצלחת, מניחים את חצי מכמות הירקות בתבנית של השוק ומניחים את השוק מעל הירקות.
6 מוסיפים לכמות הירקות שעדיין במחבת אספרגוס לבישול מאוד קצר ומעבירים את שאר הירקות לתבנית של שוק הטלה.
7 מזלפים מעט שמן זית ומחזירים לתנור לעוד חצי שעה.