אוכל
צילום׃ עודד קרני

שוקי עוף עם קבנוס ושעועית

תבשיל עשיר ועסיסי שיגרום לכולם לבקש תוספת. אז קדימה, הכינו את היין וצלצלו לחברים

ישראל אהרוני | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 14/04/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

12 שוקיים
4 כפות שמן זית
5 פטריות פורצ'יני מושרות במים חמים חתוכות דק
3 נקניקי קבנוס חתוכים לרצועות 5 ס"מ
100 גרם חזה אווז חתוך לקוביות
ראש סלרי חתוך לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
6 עגבניות חלוטות חתוכות לקוביות
2 כוסות שעועית מבושלת קפואה
5 שינים שום מעוכות
2 בצל סגול חתוך גס
2 כפות עלי תימין קצוצים
2 כפות רוזמרין חתוכים
3 עלי דפנה
2 כפות מרווה
2 כוסות יין אדום יבש
2 כוסות פירורי לחם
כף תימין
מלח
פלפל
שמן זית

כלים

מחבת/תבנית
צלחת
סיר
תבנית לתנור

אופן ההכנה:

1 מניחים את השוקיים על מחבת/תבנית חמה מאוד עם שמן זית, מתבלים עם מלח ופלפל וצולים עד להשחמה. 2. הופכים את העוף, מוסיפים את רצועות הקבנוס ומערבבים. 3. מוסיפים את קוביות חזה האווז וממשיכים לערבב מדי פעם. 4. מוציאים את כל סוגי הבשר לצלחת ובאותה מחבת/תבנית שמים את השום, הבצלים, התימין, הרוזמרין, עלי הדפנה, המרווה, הפטריות, המלח והפלפל וממשיכים בטיגון. 5. מוסיפים את הסלרי והגזר ומערבבים. 6. כשהירקות מאודים מוסיפים את היין האדום ומערבבים. 7. לאחר צמצום היין מוסיפים את העגבניות החלוטות. 8. מוסיפים את השעועית. 9. מחזירים את כל סוגי הבשר ומערבבים עם כל המרכיבים. 10. מפזרים מעל פירורי לחם מעורבבים עם כף תימין ומזרזפים מעט שמן זית. 11. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות לשעה בערך.