אוכל
צילום׃ שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים

חמין

תבשיל נהדר לצהרי שבת סגרירים. איציק הראל חושף בפנינו את הסוד לחמין המושלם

איציק הראל | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 14/04/11 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

1 ק"ג בשר לחמין
½ כוס שעועית שהושרתה כל הלילה במים
1 כוס חומוס שהושרה כל הלילה
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס
100 גרם שומן אווז
4 ביצים מבושלות
מלח ופלפל
פפריקה
בצל

לחיטה

כוס חיטה
פפריקה מתוקה
צ'ילי יבש
כפית מלח גס
שמן קנולה
מים רותחים
שקית קוקי

לאורז

כוס אורז
מים רותחים
כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
מעט שמן קנולה
שקית קוקי

אופן ההכנה:

1 ממיסים שומן אווז בסיר רחב ומטגנים קלות את הבצל. 2. משמנים בשמן זית ומפלפלים היטב את נתחי הבשר (לא להשתמש במלח עדיין), מכניסים את נתחי הבשר לסיר וסוגרים אותם בשומן אווז. 3. מוסיפים את הקטניות, מכסים במים רותחים ונותנים לתבשיל להתבשל כשעתיים. 4. ממליחים, מוסיפים פלפל שחור ומעט פפריקה לפי הטעם. 5. מוסיפים את תפוחי האדמה ומים רותחים עד לכיסוי המרכיבים ומביאים לרתיחה. 6. מכניסים לשקית קוקי את כל מרכיבי החיטה, מכסים במים רותחים כ 2 ס"מ. סוגרים את השקית ומכניסים לסיר החמין. 7. מכניסים לשקית קוקי את כל מרכיבי האורז, מכסים במים רותחים כ 2 ס"מ. סוגרים את השקית ומכניסים לסיר החמין. 8. מניחים ביצים מבושלות מעל. 9. משאירים את הסיר על האש כשעתיים נוספות עד שתפוחי האדמה מתרככים, מוסיפים נוזלים על פי הצורך. 10. מתבלים במעט מלח ופלפל ומעבירים לפלטת שבת או לתנור בחום 110 מעלות ל 12 שעות.