אוכל

עוגת תפוזים ללא קמח

עוגה רכה וזהובה שתשאיר ריח משגע בכל הבית. כשר לפסח ומומלץ ביותר

אביבה פיבקו | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 21/04/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לעוגה

5 תפוזים רצוי אורגנים
6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
1 כף ליקר תפוזים
250 גרם סוכר
300 גרם שקדים מולבנים טחונים
1 כפית אבקת אפייה

לסירופ

חצי ליטר מיץ תפוזים טבעי
180 גרם סוכר
60 מ"ל יין לבן

כלים

סיר לבישול התפוזים
סכין
קרש חיתוך
מעבד מזון
מיקסר ידני
קערה לחלמונים

אופן ההכנה:

אופן הכנת העוגה

1 שמים בסיר 2 תפוזים, מכסים במים ומבשלים לשעתיים. תמיד לשמור שהתפוזים יהיו מכוסים לגמרי במים.

2 מוציאים וחותכים לרבעים. טוחנים במעבד מזון עד לקבלת רסק חלק. מצננים.

3 מקציפים (במיקסר ידני) את החלמונים עם הסוכר וליקר התפוזים.

4 מוסיפים את רסק התפוזים המצונן, את השקדים הטחונים ואת אבקת האפייה.

5 בקערה נפרדת מקציפים (במיקסר ידני) את החלבונים עד לקבלת קצף יציב.

6 מקפלים את קצפת החלבונים לתוך עיסת העוגה.

7 מרפדים את התבנית בנייר אפייה (תבנית קפיץ עגולה 24 ס"מ קוטר) אופים את העוגה לשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אם העוגה נהיית שחומה מידי, מכסים בנייר כסף.

 אופן הכנת הסירופ

1 מבשלים בסיר את מיץ התפוזים עם היין והסוכר תוך כדי בחישה מתמדת עד שכל הסוכר נמס.

2 מנמיכים את האש ומבשלים עוד 20 דקות עד שהכמות מצטמצמת לחצי.

בניית העוגה

1 לאחר שהעוגה התקררה הופכים אותה ובעזרת שיפוד דוקרים אותה כ-30 פעם.

2 לוקחים את שלושת התפוזים הנותרים, מקלפים כולל הקליפה הלבנה, פורסים עיגולים ומניחים על העוגה בצורה יפה.

3 שופכים את הסירופ מעל ומגישים.