אוכל

עוגת תפוחים מפרוסות לחמנייה

עוגת תפוחים נימוחה וזהובה בניחוחות של וניל וקינמון. סמדי בומבה מפתיעה בקינוח מפנק במיוחד

סמדר וקנין | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 01/05/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.1 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

חמאה לשימון
4 לחמניות
3 כוסות חלב
1 חמאה (גדולה) מומסת
50 גרם חמאה קשה
פירורי לחם
חצי כפית תמצית וניל
5 כפות סוכר
4 תפוחים ירוקים קלופים (חמוצים)
כפית וחצי קינמון
2 ביצים (חלבון)

כלים

קלחת לחמאה
סכין
קערה לחלב
קערה לתפוחים
כף
כוס
פומפייה
קערה
כף
פיירקס
מיקסר
מזלף

אופן ההכנה:

1 פורסים את הלחמניות לפרוסות בעובי סנטימטר עד סנטימטר וחצי

2 מכינים בקערה 3 כוסות חלב עם חצי כפית תמצית וניל וכף וחצי סוכר ומערבבים טוב.

3 מגרדים את התפוחים בפומפייה ומערבבים עם הקינמון ו-2-3 כפות סוכר (מומלץ לטעום כדי שלא יהיה מתוק מדי).

4 מורחים תבנית פיירקס בחמאה ומפזרים פירורי לחם.

5 טובלים פרוסה אחר פרוסה בתערובת החלב ומניחים בתחתית התבנית צמוד אחד לשני.

6 מטפטפים מהחמאה המומסת על הפרוסות הטבולות המונחות בתבנית.

7 מניחים את תערובת התפוחים על פרוסות הלחם.

8 טובלים את שאר פרוסות הלחם בחלב ומניחים אחת ליד השנייה על התפוחים. מטפטפים מעל את החמאה המומסת ומפזרים פירורי לחם.

9 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל-40-45 דקות.

לסיום:

1 מקציפים את החלבון עם 2 כפות סוכר עד לקבלת תערובת קשיחה.

2 יוצרים נטפים על העוגה בעזרת מזלף ומחזירים לתנור לעוד 5-7 דקות עד שהקרם מתקשה או להשתמש בברנר.