אוכל

סלמון ברוטב אדום ולימון כבוש

מתכון פשוט ומגוון בטעמים לדג הפופולארי ביותר בבית. בואו לטעום ולהינות

אלקנה ביטון | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 21/04/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 פילטים של סלמון
4 פלפלים אדומים חריפים
ראש שום חצוי לשניים
צרור כוסברה קצוצה
5 לימונים כבושים
גמבה אדומה גדולה חתוכה לרצועות
2 עגבניות גדולות ובשלות פרוסות בעובי ס"מ
1/2 ליטר מים פושרים

לתערובת התבלינים

כף פפריקה מתוקה מרוקאית בשמן
כף כורכום
כפית מלח
3 כפות שמן קנולה
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

אופן הכנה:

1 מערבבים את כל התבלינים בקערה, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד שמתקבלת משחה הומוגנית ודי נוזלית.

2 שוטפים את הדג ומסירים את העור.

3 מפזרים בסיר נמוך ורחב (סוטאז') את הגמבה, העגבניות והשום. מוסיפים את הלימונים הכבושים. יש להניח את הדגים בקערת התבלינים לעסות את הדגים ולאחר מכן, לסדר אותם מעל וביניהם את הפלפלים החריפים בסיר.

4 יוצקים פנימה את תערובת התבלינים והשמן שהכנו מראש ומוסיפים מים פושרים עד גובה התבשיל.

5 מבשלים על אש בינונית עד גבוהה ללא מכסה, עד שהנוזלים מצטמצמים. מוסיפים את הכוסברה. חשוב מאוד: אסור לערבב עם כף, אלא רק להרים את הסיר בזווית כך שהנוזלים יתפזרו.

6 מבשלים כ-20 דקות, מורידים את החום ובודקים שהנוזלים הצטמצמו לרוטב סמיך וטעים. אם לא נשארו מספיק נוזלים – מוסיפים מעט מים.