תבשיל עוף ובורגול
השפים ארז קומורובסקי וישראל אהרוני מסדרים לכם את הסופ"ש עם תבשיל עוף עשיר ומתובל היטב
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 כרעיים טריות מופרדות לשוק וירך
מלח גס
פלפל שחור טרי כתוש
3 בצלים אדומים קצוצים
3 גבעולי סלרי קצוצים דק
1 פלפל ירוק חריף מנוקה וקצוץ
300 גרם בורגול מושרה במים ומסונן
5 גרגרי פלפל אנגלי גרוס כתושים
מעט קינמון
2 לימונים פרסיים מיובשים שבורים לחתיכות גדולות
1/3 כוס שמן זית
1 צרור תרד או מנגולד קצוץ דק
3-4 כוסות מרק עוף צח
אופן ההכנה:
1 במחבת רחבה מחממים כשלוש כפות שמן זית.
2 ממליחים ומפלפלים את הכרעיים משני הצדדים בנדיבות, מעבירים אותן למחבת ומטגנים עד להשחמה, מוציאים ומניחים אותן בקערה בצד.
3 תבשיל הבורגול: מעבירים למחבת את יתרת שמן הזית, הבצל, הסלרי והפלפל הירוק ומטגנים כמה דקות.
4 מוסיפים את הבורגול מטגנים מספר דקות נוספות ומוסיפים את המלח, הפלפל, הפלפל האנגלי, הקינמון והלימון הפרסי, מערבבים ומוסיפים את התרד או המנגולד וממשיכים לערבב.
5 מחממים את ציר העוף ומביאים אותו קרוב לרתיחה.
6 מחזירים למחבת את השוקיים ויוצקים מעל הכול את הציר החם (הטמפרטורה של הציר חשובה לתהליך הבישול של הבורגול).
7 מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה.
(תמונת אילוסטרציה)