אוכל

פילה דג ברבוניה על מצע של ארטישוק

זהירות זה ממכר! מתכן מהיר וקל לנישנוש הדגים האולטימטיבי, קדימה לעבודה

שלום קדוש | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 23/05/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 נתחי דגי ברבונייה (או 2 דגי אדמונית) נקיים מפולטים

6 תחתיות ארטישוקים נקיים מושרים במיץ לימון (למנוע השחרה) חתוכים לפרוסות

2 בצלי שלוט קצוצים

3 כפות שמן זית לטיגון

2 כפיות שום כתוש

2 גבעולי קורנית

4 כפות יין לבן יבש

מלח לפי הטעם

פלפל לפי הטעם

1/2 ליטר ציר ירקות

4 כפות שמן זית לתערובת הארטישוק

 

להגשה

300 גרם במיה מבושלת (אופציונאלי)

1 גבעול קורנית חצוי לשתיים

1 עגבנייה, קלופה חתוכה לקוביות

 

אופן ההכנה:

1 יוצקים לסיר שמן זית, מוסיפים את השאלוטים, תחתיות הארטישוק, שום כתוש, קורנית ומערבבים. כשהירקות מתחילים להזהיב מעט, בוזקים יין לבן יבש, מלח, פלפל וציר ירקות. מבשלים עד אשר הארטישוק רך.

2 במקביל מתבלים את הדג במלח ופלפל .

3 מכניסים את תבשיל הארטישוק למעבד מזון (שומרים מעט מהנוזלים בצד) ומעבדים עד לקבלת מרקם עדין וחלק.

4 מוסיפים 4 כפות שמן זית ומלח וממשיכים לעבד.

5 יוצקים שמן זית למחבת טפלון ומטגנים את הדג מצידו של העור (לא יותר מ2 דקות).

הגשה:

מניחים במיה בצלחת הגשה, יוצקים רוטב ארטישוק מסביב, מפזרים מעט קוביות עגבנייה, וגבעולי קורנית.

>> והנה המתכונים שלכם לכל הימים בשבוע