פילה דג ברבוניה על מצע של ארטישוק
זהירות זה ממכר! מתכן מהיר וקל לנישנוש הדגים האולטימטיבי, קדימה לעבודה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
4 נתחי דגי ברבונייה (או 2 דגי אדמונית) נקיים מפולטים
6 תחתיות ארטישוקים נקיים מושרים במיץ לימון (למנוע השחרה) חתוכים לפרוסות
2 בצלי שלוט קצוצים
3 כפות שמן זית לטיגון
2 כפיות שום כתוש
2 גבעולי קורנית
4 כפות יין לבן יבש
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
1/2 ליטר ציר ירקות
4 כפות שמן זית לתערובת הארטישוק
להגשה
300 גרם במיה מבושלת (אופציונאלי)
1 גבעול קורנית חצוי לשתיים
1 עגבנייה, קלופה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
1 יוצקים לסיר שמן זית, מוסיפים את השאלוטים, תחתיות הארטישוק, שום כתוש, קורנית ומערבבים. כשהירקות מתחילים להזהיב מעט, בוזקים יין לבן יבש, מלח, פלפל וציר ירקות. מבשלים עד אשר הארטישוק רך.
2 במקביל מתבלים את הדג במלח ופלפל .
3 מכניסים את תבשיל הארטישוק למעבד מזון (שומרים מעט מהנוזלים בצד) ומעבדים עד לקבלת מרקם עדין וחלק.
4 מוסיפים 4 כפות שמן זית ומלח וממשיכים לעבד.
5 יוצקים שמן זית למחבת טפלון ומטגנים את הדג מצידו של העור (לא יותר מ2 דקות).
הגשה:
מניחים במיה בצלחת הגשה, יוצקים רוטב ארטישוק מסביב, מפזרים מעט קוביות עגבנייה, וגבעולי קורנית.