אוכל
צילום׃ שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים

פחזניות קוקוס עם קרם שוקולד

הן רכות ואווריריות, מלאות בשוקולד ומוכנות בכמה דקות - מה עוד אפשר לבקש? מתכון של אביבה ממאסטר שף

אביבה פיבקו | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 06/06/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לפחזניות

250 מ"ל מים (כוס מלאה)

50 גרם חמאה

מעט מלח

100 גרם קמח (שלושת-רבעי כוס)

50 גרם שבבי קוקוס

4 ביצים

קמצוץ אבקת אפייה

למוס שוקולד

2 חבילות טופיני (תחליף גבינת שמנת מסויה)

200 גרם שוקולד מריר

1 מיכל שמנת מתוקה

2 כפות קקאו

50 סוכר (רבע כוס)

אופן ההכנה:

הפחזניות:

1 מרתיחים את המים עם החמאה והמלח.

2 מוסיפים את הקמח ושבבי הקוקוס ובוחשים בעזרת כף עץ עד שהבצק נפרד מדופנת הסיר.

3 מעבירים למיקסר, מוסיפים ביצה ומערבבים עד שהיא נטמעת בבצק. חוזרים על הפעולה עם כל הביצים.

4 מוסיפים מעט אבקת אפייה.

5 בעזרת שק זילוף עם צנתר כוכב יוצרים את הפחזניות, ואופים בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות, 20 דקות. חשוב לא לפתוח את התנור באמצע.

מוס השוקולד:

1 ממיסים את השוקולד בבן מארי.

2 מקציפים את השמנת בעזרת מיקסר.

3 מערבבים את השמנת עם השוקולד אחרי שהתקרר מעט.

4 מערבבים את הטופיני עם אבקת הסוכר והקקאו ומערבבים עם קצפת השוקולד.

5 מקררים את התערובת לשעה וממלאים את הפחזניות בעזרת שק זילוף עם צנתר שפיץ.

6 בוזקים מעט אבקת סוכר, ומגישים.

>> מאסטר שף עונה 2 - הצילומים כבר התחילו!