פחזניות קוקוס עם קרם שוקולד
הן רכות ואווריריות, מלאות בשוקולד ומוכנות בכמה דקות - מה עוד אפשר לבקש? מתכון של אביבה ממאסטר שף
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
לפחזניות
250 מ"ל מים (כוס מלאה)
50 גרם חמאה
מעט מלח
100 גרם קמח (שלושת-רבעי כוס)
50 גרם שבבי קוקוס
4 ביצים
קמצוץ אבקת אפייה
למוס שוקולד
2 חבילות טופיני (תחליף גבינת שמנת מסויה)
200 גרם שוקולד מריר
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות קקאו
50 סוכר (רבע כוס)
אופן ההכנה:
הפחזניות:
1 מרתיחים את המים עם החמאה והמלח.
2 מוסיפים את הקמח ושבבי הקוקוס ובוחשים בעזרת כף עץ עד שהבצק נפרד מדופנת הסיר.
3 מעבירים למיקסר, מוסיפים ביצה ומערבבים עד שהיא נטמעת בבצק. חוזרים על הפעולה עם כל הביצים.
4 מוסיפים מעט אבקת אפייה.
5 בעזרת שק זילוף עם צנתר כוכב יוצרים את הפחזניות, ואופים בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות, 20 דקות. חשוב לא לפתוח את התנור באמצע.
מוס השוקולד:
1 ממיסים את השוקולד בבן מארי.
2 מקציפים את השמנת בעזרת מיקסר.
3 מערבבים את השמנת עם השוקולד אחרי שהתקרר מעט.
4 מערבבים את הטופיני עם אבקת הסוכר והקקאו ומערבבים עם קצפת השוקולד.
5 מקררים את התערובת לשעה וממלאים את הפחזניות בעזרת שק זילוף עם צנתר שפיץ.
6 בוזקים מעט אבקת סוכר, ומגישים.
>> מאסטר שף עונה 2 - הצילומים כבר התחילו!