סלט עוף ומנגו
כל כך מרענן וצבעוני. פשוט תענוג
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
3 חזות עוף חצויים לאורך (לא שניצל דק)
מלח ופלפל שחור ומעט שמן זית לצליית חזה העוף
3 אבוקדו
שני מנגו גדולים
עלי מנטה (אפשר גם נענע) מ-10 גבעולים
1/2 כוס חמוציות מיובשות
7 כפות שמן זית
3 כפות מיץ ליים או מיץ לימון
1 שן שום כתושה
2 סנטימטר שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דק מאד
כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס
עלי חסה שטופים ופריכים בכמות שתאפשר הכנת מצע לכל צלחת הגשה
אופן ההכנה:
1 מורחים את חזה העוף בשמן זית, ממליחים ומפלפלים.
2 צולים את חזה העוף על גריל או על מחבת פסים, כ-4 דקות מכל צד.
3 חותכים את חזה העוף הצלוי לקוביות גדולות.
4 מכניסים את מיץ הלימון לקערה קטנה ומוסיפים את השום הכתוש, הג'ינג'ר הקצוץ ומלח ופלפל. מערבבים היטב.
5 מוסיפים בהדרגה את שמן הזית עד לקבלת תערובת אחידה.
6 קולפים את האבוקדו וחותכים לקוביות. קולפים את המנגו וחותכים לקוביות גדולות.
7 בקערה גדולה מערבבים עם הידיים, בעדינות, את קוביות העוף, האבוקדו, המנגו, הנענע או מנטה, החמוציות ו-3/4 מהרוטב.
8 מסדרים על צלחות הגשה את עלי החסה ועליהם עורמים כמות נדיבה של הסלט.
מטפטפים מעט מרוטב הויניגרט שנשאר ומגישים.