אוכל

פילטים של ברבוניות מטוגנות על מצע של יוגורט מתובל

חגיגה של טעמים שמשלימים אחד את השני. מנה פשוטה, מהירה ומאוד מאוד טעימה

אינה קראבצקי | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 07/04/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (16 מנות):

לדגים ולרוטב יוגורט

1 חבילה של פhלטים ברבוניות קפואים
1 כוס קמח תירס
שמן לטיגון עמוק (קנולה) חם ומוכן לטיגון
400 גרם (2 גביעים) יוגורט כבשים משובח
כוס חלב בקערה
2 שיני שום קצוצות דק
זר שמיר קצוץ
חצי כוס עלי נענע (ללא גבעולים) קצוצים
זר כוסברה קצוץ
לימון חתוך לרבעים
שמן זית
מלח
פלפל שחור

לסלט שומר

1 שומר חתוך גס
1 גזר חתוך לעיגולים
רבע כרובית חתוכה גס
חופן זיתים שחורים
זר עלי כוסברה
בצל סגול
פילטים מתפוז אחד
חופן שמיר קצוץ
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
מיץ מחצי לימון
שמן זית

אופן ההכנה:

אופן הכנת הדג והרוטב:1 מפשירים ומנגבים את הברבוניות היטב עם נייר סופג ומתבלים במלח.2. מצפים את הברבוניות בחלב ובקמח תירס.3. מטגנים בשמן עמוק עד שצבעם הופך זהוב (3-4 דקות).4. מוציאים ומספיגים היטב את השמן עם נייר סופג.5. בינתיים, מערבבים את היוגורט עם השום, שמיר,כוסברה, נענע ומיץ לימון. מתבלים במלח פלפל ושמן זית.

אופן הכנת הסלט:1 מערבבים את כל הירקות ומתבלים עם שמן הזית, מיץ לימון ומתבלים.

הרכבת המנה:במרכזה של הצלחת מסדרים עיגול גדול מהיוגורט, מעליו שמים את הסלט ומסדרים את הדגים מעליהם אחד על השני. לסיום מטפטפים מעל הדגים את רוטב היוגורט.

>> לכל מתכוני השבוע