מרק בורשט
גיל חובב מלמד אותנו איך מכינים בורשט אמיתי בתוספת קוביות בשר. בואו לטעום ממרק קלאסי שיחמם לכם את הלב
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
בשר בקר חתוך לקוביות
עצמות בשר בקר עם מוח
2 סלקים קלופים ונקיים
2 שורש פטרוזיליה
שורש סלרי
2 גזרים
בצל
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
גמבה חתוכה לרצועות
כרוב לבן חתוך לרצועות
2 כפות מלח
3 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור שמיר
3 שיני שום
חצי חבילה של רסק עגבניות
פפריקה חריפה
פלפל שחור גרוס
כלים
סיר גדול למרק
קערה
פומפייה
מחבת
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הבשר במים במשך שעתיים.
2 מוסיפים את הסלקים השלמים, שורשי הפטרוזיליה, שורש הסלרי, הגזרים, הבצל ומבשלים כרבע שעה.
3 מוציאים את הירקות ומצננים.
4 מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה והגמבה.
5 מוסיפים כרוב לבן, מלח ומערבבים.
6 מטגנים קלות בשמן זית רותח את העגבניות ומוסיפים לסיר המרק.
7 בינתיים, מגוררים את הירקות המבושלים ומוסיפים אותם לסיר.
8 מוסיפים צרור פטרוזיליה ושמיר ביחד, שיני שום וחצי חבילה של רסק עגבניות.
9 מתבלים בפפריקה חריפה ופלפל שחור גרוס, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה.