אוכל
צילום׃ osov, Istock

מרק בורשט

גיל חובב מלמד אותנו איך מכינים בורשט אמיתי בתוספת קוביות בשר. בואו לטעום ממרק קלאסי שיחמם לכם את הלב

גיל חובב | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 14/04/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 93 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

בשר בקר חתוך לקוביות
עצמות בשר בקר עם מוח
2 סלקים קלופים ונקיים
2 שורש פטרוזיליה
שורש סלרי
2 גזרים
בצל
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
גמבה חתוכה לרצועות
כרוב לבן חתוך לרצועות
2 כפות מלח
3 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור שמיר
3 שיני שום
חצי חבילה של רסק עגבניות
פפריקה חריפה
פלפל שחור גרוס

כלים

סיר גדול למרק
קערה
פומפייה
מחבת

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הבשר במים במשך שעתיים.

2 מוסיפים את הסלקים השלמים, שורשי הפטרוזיליה, שורש הסלרי, הגזרים, הבצל ומבשלים כרבע שעה.

3 מוציאים את הירקות ומצננים.

4 מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה והגמבה.

5 מוסיפים כרוב לבן, מלח ומערבבים.

6 מטגנים קלות בשמן זית רותח את העגבניות ומוסיפים לסיר המרק.

7 בינתיים, מגוררים את הירקות המבושלים ומוסיפים אותם לסיר.

8 מוסיפים צרור פטרוזיליה ושמיר ביחד, שיני שום וחצי חבילה של רסק עגבניות.

9 מתבלים בפפריקה חריפה ופלפל שחור גרוס, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה.