צילום׃ שי שרף
עוגת תפוחים מבולוניה
טארט תפוחים כפרי, זהוב ומשובח. מומלץ להגיש עם יוגורט גבינת עיזים בצד
אינה קראבצקי | 7 מנות ל-7 ימים
| פורסם 16/05/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
חמאה לשימון
100 גרם קמח תירס
200 גרם קמח רגיל מנופה
100 פירורי לחם מלא
100 גרם סוכר חום בהיר
חצי ליטר חלב
3 ביצים גדולות
100 גרם דבש
50 גרם שמן זית
100 גרם תאנים יבשים
100 גרם צימוקים כהים
100 גרם שזיפים יבשים מגולענים
חצי קילו תפוחי גרנד סמית
2 תפוזים (שימוש בקליפה בלבד)
2 לימונים(שימוש בקליפה בלבד)
חצי כפית קינמון
כפית מלח
יוגורט של פעם
אופן ההכנה:
1 חותכים פירות יבשים לקוביות.
2 מקלפים וחותכים תפוחים לקוביות קטנות.
3 מגוררים את קליפות התפוזים והלימונים.
4 מערבבים מרכיבים יבשים - קמח תירס, קמח רגיל, פירורי לחם, סוכר חום, קינמון ומלח.
5 מערבבים מרכיבים רטובים – חלב,דבש, ביצים ושמן זית.
6 מערבבים ביחד את המרכיבים היבשים והרטובים.
7 מוסיפים את הפירות היבשים.
8 יש לשמן את התבנית בחמאה ומעל לשפוך את התערובת.
אופים 50 דקות ב-180 מעלות.>> והנה המתכונים שלכם לכל הימים בשבוע