אוכל
צילום׃ שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים

מניפת אנטריקט וסינטה ברוטב מרינדה

מנה מושקעת וטעימה להפליא. כל הנותר הוא לקחת ביס ולהתמוגג על הטעמים

אלקנה ביטון | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 14/04/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

נתח של 400 גרם אנטריקוט מיושן
נתח של 400 גרם סינטה טרי

מרכיבים לירקות

2 תפוחי אדמה חתוכים גס (עם הקליפה)
2 בטטה חתוכות גס (עם הקליפה)
3 קישואים חתוכים גס (עם הקליפה)
2 בצל חתוכים גס
עגבניות שרי
רוזמרין
תימין
8 שיני שום קלופות

מרכיבים למרינדה

שמן זית
מלח
פלפל גס
דבש
זר נענע
זר בזיליקום

אופן ההכנה:

אופן ההכנה:

1 צורבים את הנתחים עד לצריבה מלאה מכל הצדדים.

2 מכניסים לתנור ל 8 עד 12 דקות תלוי במידת העשייה הרצויה.

3 מוציאים את הנתחים מהתנור ופורסים לפרוסות של 1/2 ס"מ. מסדרים על צלחת את פרוסות הבשר, במניפה, מניחים מעל 6 שיני שום ורוזמרין שטוגנו קלות ובוזקים מעט מרוטב המרינדה.

הכנת המרינדה:

1.קוצצים במעבד מזון את הנענע והבזיליקום. מוסיפים שמן זית, דבש, מלח פלפל ומערבבים יחד במעבד.

2.מעבירים לקערה.

הכנת ירקות לתנור

1 מניחים את הירקות בתבנית, מתבלים בעלי רוזמרין, עלי תימין, מזליפים שמן זית ומוסיפים מלח ופלפל גס לפי הטעם.

2 מוסיפים שיני שום קלופות (שלמות)

3 מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות לחצי שעה בערך. (עד לריכוך של תפ"א).

4.מסדרים בצלחת הגשה ובתאבון.