אוכל

עופיונים ממולאים בבשר, אורז וצנוברים

עופיונים שובבים ומלאים בכל טוב שרק מחכים שתנגסו בהם

שלום קדוש | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 21/04/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לאורז

1 כוס אורז
מעט שמן
50 גר' קוביות מרגרינה
מלח לפי הטעם
2 כוסות מים רותחים

למילוי

2 בצלים בינוניים קצוצים דק
2 שיני שום פרוסות
300 גר' בשר עגל טחון גס
1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
½ כפית בהרט
פלפל שחור לפי הטעם
4 כפות צנוברים קלויים
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף כוסברה קצוצה

לעופיונים

6 עופיונים
1 עגבנייה חתוכה לרבעים
1 בצל חתוך לרבעים
עצמות ושאריות העוף
2 שיני שום
שמן זית לשימון
1/4 כוס יין לבן
1/4 כוס מרק עוף

אופן ההכנה:

האורז:

1 מרתיחים מים עם מלח בסיר. מוסיפים את האורז ומבשלים על להבה נמוכה כ-18 דקות.

2 מסננים ושומרים חצי מהכמות בצד למילוי העופיונים. את הכמות שנותרה מניחים בתבנית אפייה עם קוביות מרגרינה ומתבלים במלח.

3 מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ- 15 דקות בחום בינוני. (האורז האפוי הוא שיטה נהדרת לחסוך זמן ולפנות מקום על הכיריים בארוחות גדולות)

המילוי:

1 מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים בצל ושום ומטגנים עד להזהבה.

2 מוסיפים את בשר העגל ומטגנים עד שהבשר עשוי חלקית.

3 מוסיפים את האורז ששמרנו בצד ואת שאר המרכיבים. מערבבים היטב, מסירים מהאש ומצננים.

העופיונים:

1 ממלאים את העופיונים במילוי וסוגרים בעזרת קיסמים.

2 מניחים בתבנית שאריות עוף, עגבנייה, בצל ושום ומניחים מעל את העופיונים הממולאים.

3 מורחים את העופיונים במעט שמן ואופים כ-30 דקות בחום בינוני. מעבירים את העופיונים לצלחת הגשה ושומרים במקום חם.

4 מוסיפים לירקות שבתבנית מרק ויין ומרתיחים עד להסמכה.

5 יוצקים את הרוטב על העופיונים ומגישים (אפשר להגיש עם האורז האפוי או לשמור את האורז האפוי לכל מנה אחרת).