פלפלים ממולאים בגבינות וקינואה
בתוך כל פלפל מילוי אוורירי וטעים של שלושה סוגי גבינות, קינואה ותבלינים. מנה צמחונית ללא גלוטן
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
5 פלפלים גדולים בצבעים שונים
1 גביע יוגורמה (140 גרם)
100 גרם ריקוטה של המחלבה (ניתן להשיג במעדניה)
70 גרם גאודה-תום עזים של המחלבה (מגורדת)
1 ביצה
1 כוס קינואה
1⁄3 כוס פטרוזיליה קצוצה
1⁄3 כוס בצל ירוק קצוץ
1⁄3 כוס סלרי (עלים וגבעול) קצוץ
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
פפריקה מתוקה
לרוטב:
ציר ירקות למילוי עד גובה פני הפלפלים (רצוי להשתמש במים שבושלו בהם ירקות קודם לכן– אך אפשר גם קנוי. חשוב: אם משתמשים בציר ירקות קנוי - יתכן ויכיל גלוטן)
4 שיני שום
2 גזרים
שורש סלרי
אופן ההכנה:
1 מסירים את הכובעים (החלק העליון של הפלפלים), משאירים אותם בצד ומנקים את הפלפלים מגרעינים.
2 בקערת ערבוב מערבבים היטב את כל המרכיבים, כולל התבלינים והקינואה, עד לקבלת תערובת אחידה.
3 ממלאים כל פלפל בתערובת (לא לדחוס - פשוט למלא, כך מתקבל מילוי אוורירי) עד מלוא הגובה, סוגרים כל פלפל בכובע שלו ומכניסים לסיר עם מעט שמן, בכמות שתספיק כדי למנוע מהפלפלים להישרף.
4 חותכים את מרכיבי הרוטב לקוביות גדולות, ואת שיני השום מנקבים במזלג אך משאירים שלמות.
5 ממלאים את הסיר בציר הירקות עד לגובה פני הפלפלים, כך שלא ייכנסו מים לתוכם.
6 מבשלים על אש בינונית עד להתרככות מלאה. מומלץ לכסות ולהשאיר פתח קטן כדי שהמים לא יגלשו.
7 מגישים חם עם כף או שתיים יוגורמה על כל פלפל, יחד עם מעט מהנוזלים והירקות שבושלו.
* ניתן להשיג את מוצרי המחלבה במעדנייה בבית יצחק,www.hamachlava.co.il