אוכל
צילום׃ istockphoto

פלפלים ממולאים בגבינות וקינואה

בתוך כל פלפל מילוי אוורירי וטעים של שלושה סוגי גבינות, קינואה ותבלינים. מנה צמחונית ללא גלוטן

כתבה פרסומית | המחלבה מבית יצחק | פורסם 01/01/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

5 פלפלים גדולים בצבעים שונים

1 גביע יוגורמה (140 גרם)

100 גרם ריקוטה של המחלבה (ניתן להשיג במעדניה)

70 גרם גאודה-תום עזים של המחלבה (מגורדת)

1 ביצה

1 כוס קינואה

1⁄3 כוס פטרוזיליה קצוצה

1⁄3 כוס בצל ירוק קצוץ

1⁄3 כוס סלרי (עלים וגבעול) קצוץ

מלח

פלפל

אגוז מוסקט

פפריקה מתוקה

 

לרוטב:

ציר ירקות למילוי עד גובה פני הפלפלים (רצוי להשתמש במים שבושלו בהם ירקות קודם לכן– אך אפשר גם קנוי. חשוב: אם משתמשים בציר ירקות קנוי - יתכן ויכיל גלוטן)

4 שיני שום

2 גזרים

שורש סלרי

 

אופן ההכנה:

1 מסירים את הכובעים (החלק העליון של הפלפלים), משאירים אותם בצד ומנקים את הפלפלים מגרעינים.

2 בקערת ערבוב מערבבים היטב את כל המרכיבים, כולל התבלינים והקינואה, עד לקבלת תערובת אחידה.

 

3 ממלאים כל פלפל בתערובת (לא לדחוס - פשוט למלא, כך מתקבל מילוי אוורירי) עד מלוא הגובה, סוגרים כל פלפל בכובע שלו ומכניסים לסיר עם מעט שמן, בכמות שתספיק כדי למנוע מהפלפלים להישרף.

 

4 חותכים את מרכיבי הרוטב לקוביות גדולות, ואת שיני השום מנקבים במזלג אך משאירים שלמות.

 

5 ממלאים את הסיר בציר הירקות עד לגובה פני הפלפלים, כך שלא ייכנסו מים לתוכם.

 

6 מבשלים על אש בינונית עד להתרככות מלאה. מומלץ לכסות ולהשאיר פתח קטן כדי שהמים לא יגלשו.

 

7 מגישים חם עם כף או שתיים יוגורמה על כל פלפל, יחד עם מעט מהנוזלים והירקות שבושלו.

 

 * ניתן להשיג את מוצרי המחלבה במעדנייה בבית יצחק,www.hamachlava.co.il

 

>> המצרכים למתכון מחכים לכם כאן

> באדיבות מחלבות בית יצחק: הטבה מיוחדת לגולשי mako!