אוכל
צילום׃ ליאת אגאי

עלי גפן ממולאים

פנו לכם קצת זמן בסוף השבוע ותכינו את עלי הגפן הכי טעימים בארץ, של מסעדת מורדוך בירושלים. אז תכינו סיר גדול ומקום על השיש, ותתחילו לגלגל

| מסעדת מורדוך | פורסם 01/01/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 561 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (50 מנות):

למלית האורז

1 ק"ג אורז לבן

1 בצל לבן גדול, קצוץ דק

צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

2-3 עגבניות, קצוצות דק

2 גזרים מגורדים (גס)

צרור עלי כרפס (סלרי), ללא גבעול וקצוצים דק

1 כפית פלפל שחור

1 כפית חאוויג'

1 כף מלח

1/2 כוס שמן

לעלי הגפן

כ-50 עלי גפן טריים או כבושים מאיכות טובה

1-2 תפוחי אדמה פרוסים

מים

מעט מיץ לימון

2-3 כפות אבקת מרק

שמן זית

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל מרכיבי המילוי יחדיו עד שהאורז (הלא מבושל), הירקות והתבלינים מעורבבים באופן אחיד.

2 שוטפים את עלי הגפן היטב. רצוי מאוד להשתמש בעלי גפן טריים (בעונה) ואם לא אז בעלי גפן כבושים מאיכות טובה.

3. מניחים כל עלה בנפרד על משטח העבודה, כאשר הצד המחוספס של העלה מופנה כלפי מטה. במרכז כל עלה מניחים מעט (בערך כפית) מתערובת האורז. 

4 מקפלים: קודם כל מקפלים את צד ימין ושמאל פנימה ואז מגלגלים בצורת סיגר. מגלגלים את כל העלים עד שנגמרת המלית.

5 מניחים בתחתית סיר בינוני פרוסות תפוחי אדמה לא מבושלים ומעליהם מניחים בצורה מעגלית את עלי הגפן המגולגלים. מניחים מעל העלים צלחת גדולה שתסייע בהידוקם. מוזגים מים קרים עד לגובה העלים, מעט מיץ לימון לפי הטעם, 2-3 כפות אבקת מרק ושמן זית לקבלת ברק.

6. מבשלים עד לרתיחה על אש גבוהה ומעבירים לאש נמוכה או פלטת חימום עד לאידוי כל הנוזלים, כשעה עד שעה וחצי, תלוי בגודל הסיר ובכמות המים ששמתם. מגישים חם או קר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מסעדת מורדוך בירושלים

>> כל מה שקורה בשבוע האוכל

>> מאסטר שף חוזרת בעונה חדשה