אוכל
צילום׃ mako אוכל

פאי רועים מוקרם

מסעדת וילה כרמל מזמינה אתכם להתפנק עם 25% הנחה על התפריט במסגרת שבוע האוכל של ישראל, ואנחנו מפנקים עם המתכון לפאי רועים של המסעדה

ארז בן הרוש | וילה כרמל | פורסם 31/12/13 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.9 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(ל-5 מחבתות ברזל יצוקות):

200 גרם פרמזן מגורר

1 ק"ג בשר טלה טחון

2 גזרים מגורדים

1 בצל לבן קצוץ

1 סלרי אמריקאי קצוץ

3 שיני שום פרוסות דק

20 גרם מלח ים

10 גרם פלפל שחור גרוס גס

לפירה מוקצף:

4 תפוחי אדמה לבנים

1 בטטה גדולה

100 גרם חמאה

15 גרם מלח

100 מ"ל שמנת להקצפה

אופן ההכנה:

1 מטגנים בסיר גדול את הבצל הקצוץ עד להזהבתו. מוסיפים את שיני השום, הגזרים והסלרי, ומטגנים עד שהירקות מתרככים ונעשים שקופים.

 

2 מוסיפים את הבשר ובעזרת מזלג מועכים אותו בעדינות ללא הפסקה, עד לקבלת מרקם אחיד. יש  להקפיד שהבשר ישמור על אדמומיות קלה (מידת עשייהMEDIUM ) .

 

3 מתבלים במלח ופלפל, מערבבים היטב, מורידים מהאש ומסננים את הנוזלים.

 

4 מכינים את הפירה המוקצף: מחממים בסיר מים על להבה גבוהה את תפוחי האדמה והבטטה הקלופים, עד שהליבה שלהם רכה.

 

5 מסננים מהמים ומעבירים את תפוחי האדמה והבטטה למיקסר עם וו הקצפה.

 

6 מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את השמנת בזרם עדין, ולאחר מכן את המלח. נותנים למיקסר לעבוד על מהירות בינונית עוד מספר דקות, עד לקבלת מרקם רך ואחיד.

 

7 בונים את המנה: לוקחים מחבת ברזל יצוק, מניחים שכבה של בשר (כ-200 גרם) ומכסים בפירה כמעט עד קצה המחבת.

 

8 מפזרים מעל הפירה שכבה עדינה של פרמזן ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות.

 

9 מוציאים מהתנור לאחר שהפרמזן השחים.

 

באדיבות וילה כרמל, היינה היינריך 1, חיפה

>> מאסטר שף חוזרת בעונה חדשה

>> כל מה שקורה בשבוע האוכל