נכון שאייל שני נחשב הגורו של העגבניות, אבל מה לעשות – אנחנו את העגבנייה המושלמת הכרנו דווקא אצל יונתן רושפלד, במסעדת הרברט סמואל אשר על הטיילת בתל אביב. אם לדייק, לא היה מדובר בעגבנייה אחת אלא בערב רב של עגבניות – בצורות, מרקמים וטמפרטורות שונות, חלק טריות, חלק צלויות, וביחד הן היוו שלם שלא גדול רק מסך חלקיו, אלא גם מכל הסלטים שטעמנו עד אז. באמת ובתמים, לא חשבנו שסלט עגבניות יכול להגיע לכאלה גבהים.
ולמה נזכרנו בסלט הזה? כי בימים האחרונים הכירו בגדולתו של אותו רושפלד גם מעבר לים, כדי כך שהמגזין הנחשב Food & Wine בחר בו לפתוח את רשימת הכוכבים העולים בשמי הקולינריה העולמית שלו ("Rising Srat Chefs"). אז לכבוד התהילה, ולכבוד האוכל הבאמת מצוין של הרברט סמואל ואחד העם טאפאס – קבלו את המתכון הכי שווה, מפואר ומושקע לסלט עגבניות. לפני שאתם מזלזלים – תטעמו.
סלט העגבניות של הרברט סמואל
המצרכים (4 מנות):
לסלט:
150 גרם עגבניות שרי חצויות
150 גרם עגבניות שרי תמר חצויות
150 גרם עגבניות שרי צהובות חצויות
150 גרם עגבניות מיני טייגר חצויות
6 עגבניות תמר חתוכות לרבעים
10 זיתי מרמרה ו-10 זיתי סנטה מגולענים
6 צנוניות פרוסות דק
1/2 פלפל צ’ילי ירוק פרוס לטבעות
1/2 בצל סגול פרוס לטבעות
6 כפות בצל ירוק פרוס
10 עלי בזיליקום קרועים
2 כפות אורגנו טרי
לצלייה:
3 עגבניות תמר חתוכות לרבעים
10 עגבניות שרי מסוגים שונים
לתיבול:
שמן זית
מיץ לימון טרי
מלח
להגשה:
3 כפות עגבנייה טרייה מגוררת
90 גרם גבינת כבשים טורקית
3 כפיות זעתר יבש טחון
3 חלמוני ביצה מבושלים
שמן זית
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הסלט, מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח. טועמים ומתקנים תיבול.
2. צולים את עגבניות התמר ועגבניות השרי בתנור בחום מקסימלי במשך 8 דקות.
3. מניחים את העגבנייה המגוררת בתחתית קערה. עורמים עליה את הסלט, ומעליו את העגבניות הצלויות. מתבלים את גבינת הכבשים בזעתר ומפוררים מעל הסלט. מעליה מפוררים את החלמונים המבושלים. מזלפים מעט שמן זית ומגישים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט העגבניות הכי טעים בארץ