אחת התהיות הקבועות שמעלים אנשים הנקלעים לתל אביב במהלך השבוע, היא איך זה יכול להיות שבתי הקפה מלאים - "מתי כולם עובדים פה?". ובכל זאת, בתי הקפה השכונתיים הם כבר מזמן לא קטע תל אביבי, וברחבי הארץ ישנם מספיק בתי קפה שהפכו לחלק בלתי נפרד מהנוף העירוני.

מוזיאון צמוד (צילום: ברק בן ברוך)
קפה פיינברג, חדרה. הבית של אבשלום|צילום: ברק בן ברוך
קפה פיינברג, חדרה

העיר חדרה היא אולי עיר שינה קלאסית, אבל במהלך היום היא מתעוררת לחיים. טוב, בערך. קפה פיינברג, שפועל בעיר מאז 2006, ממוקם בבית משפחת פיינברג מראשוני העיר ובנם גיבור ניל"י, אבשלום.

היושבים: מלבד אלה שמגיעים למקום במיוחד, פוקדים אותו גם "הקבועים", אלה הגרים בסמיכות לבית הקפה הכפרי, הממוקם במרכזה של שכונת מגורים, ופיתחו יחד אווירה משפחתית עם הארומה השכונתית המיוחדת.

מה אוכלים: מבחר ארוחות בוקר, כריכים וסלטים עם מנות עיקריות הקורצות למטבח האיטלקי (המקום כשר).

ליד הקפה: בצמוד למקום תמצאו את מוזיאון בית פיינברג ותתמלאו בניחוח חלוציות ואקליפטוס.

קפה פיינברג, ז'בוטינסקי 34, חדרה.

קאפ קפה, בני ציון

נדיר למצוא מקומות הפועלים למעלה מעשר שנים ועדיין שייכים לאותם בעלים. קאפ קפה, הנמצא ממש בכניסה למושב בני ציון, פעיל במהלך השבוע, כשעיקר הפעילות מתרחשת בשעות הבוקר, בשל הקירבה לכביש 4.

היושבים: חלק נכנסים ולוקחים קפה לדרך, אחרים מתיישבים עם עיתונים ופותחים את הבוקר. בגלל מיקומו, קאפ קפה משמש מקום מפגש לקבוצות קטנות של רוכבי אופניים שמגיעות לשם אחרי או לפני רכיבה. רוב הלקוחות הם קבועים וחוזרים, והעובדים מכירים אותם בשמם וכבר יודעים איך כל אחד מהם שותה את הקפה שלו.

מה אוכלים: מקום של סנדוויצ'ים מושקעים בעיקר, עם כל מיני סוגי לחמים, הקפה מעולה והשירות שניתן בו פמיליירי מאוד. 

ליד הקפה: בחגים יחכו לכם על על השולחנות פינוקים קטנים.

קאפ קפה, בכניסה למושב בני ציון.

לולה. כולם באים (צילום: מתן טורג'מן)
קפה לולה, באר שבע|צילום: מתן טורג'מן
לולה, באר שבע

בלב העיר העתיקה בבאר שבע תמצאו את אחד המקומות היותר תוססים בעיר, שכבר משנים מספקת כמה אלטרנטיבות מעניינות לסטודנטים שלה. אז מה קורה שם? פחות או יוצתר הכל. מלבד קפה, אוכל טוב ואווירה נעימה, בלולה תמצאו גם פעילויות כמו ערבי שירה, הופעות, מכירות מיוחדות וכן, גם דרכים להעסיק את הילדים בשבת.

היושבים: סטודנטים ושוחרי תרבות מרחבי העיר.

מה אוכלים: פיתה מתובלת עם לבנה, מבחר שקשוקות וארוחות בוקר, כריכים, פסטות ועוד.

ליד הקפה: ההאפי האור בין 16:00-20:00. דרך מצוינת לפתוח את הערב.

לולה, סמילנסקי 13, באר שבע.


שתיים סוכר, השכונתי של חיפה (צילום: עמוד הפייסבוק של שתיים סוכר)
לקוחות נאמנים במיוחד. שתיים סוכר|צילום: עמוד הפייסבוק של שתיים סוכר
שתיים סוכר, חיפה

"עושים שם הכל כדי שתרגיש בבית", השורה הזאת חזרה לפחות פעמיים כששאלנו חיפאים בהווה וחיפאים לשעבר לגבי השכונתי של העיר. בשתיים סוכר, תוכלו להרגיש בבית כבר בתחיל היום, עם ארוחת בוקר שתורכב לבקשתם וגם בערב, אחרי העבודה או הלימודים עם איזו כוס בירה קרירה.  

היושבים: סטודנטים ומקומיים ששומרים אמונים למקום ככלה ביום חופתה.

מה אוכלים: שקשוקה, מרקים, מבחר כריכים, סלטים, עוגיות ועוד.

ליד הקפה: מבחר בירות נאה בהחלט לשכונתי ובכלל.


אין תמונה
2009. מככבת ב"הזדמנות שנייה"
בית הקהוה, ירושלים

מקום קטן וחם, מפלט מהתנועה העירונית ההומה של העיר. הילי, בעלת הבית המקסימה, מתפעלת את המקום תוך הקפדה על חומרי גלם איכותיים וטריים מהשווקים (מזרח ומערב), הרבה עבודת יד ועם רצון גדול להעניק ללקוחות - הקבועים והמזדמנים - חוויה בריאה ומפנקת. 

היושבים: צעירי העיר שעוד נותרו בה וכמובן מגוון סטודנטים מגוון עם חוש סטייל נאה.

מה אוכלים: לפני הכל - נסו את הפרנץ' טוסט. חוץ מזה, מומלץ לדגום את המאפים הביתיים, לקחת קערה של אחד מהמרקים, את הגרנולה ובעצם את הכל.

ליד הקפה: פתוח בשבת - שבירושלים זה חתיכת עניין.

בית הקהוה, ינאי 3, ירושלים.

אין תמונה
2009. מככבת ב"הזדמנות שנייה"
אנג'לינה, הוד השרון

הביסטרו בר הזה ממוקם ברחוב צדדי ושקט. למרות שהוא לא בית קפה בהגדרה, יש לאנג'לינה מספר מרשים של לקוחות קבועים שמגיעים מדי בוקר וצהריים לקפה - לעתים אפילו יותר מפעם ביום.

היושבים: במקום התפתחה זה מכבר פמילירות גדולה, עד כדי כך שצוות המלצרים ומנהלים המשמרת מכירים את הקבועים בשמם וחלקם כבר הפך לחברים טובים. 

מה אוכלים: ארוחות בוקר בבוקר, לינגוויני פירות בים בצהריים ולא רק, רביולי ריקוטה ופרמזן וגם מבחר נאה של בירות ויין.

ליד הקפה: דרינק מאוחר על הבר בתוספת נשנוש קל מבטיח ערב מוצלח.

אנג'לינה, הבנים 14, הוד השרון.

אנונה, פנינה באשקלון (צילום: ענת שמש)
אנונה, מאפים מצוינים|צילום: ענת שמש
אנונה, אשקלון

ביתי, חמים ומלבב - אלו המילים שמרעיפים על הביסטרו קפה הקטן והנעים הממוקם במרכז העיר. למרות האיכות הגבוהה של חומרי הגלם והמנות המותקנות במקום, תמצאו שם אווירה בלתי אמצעית בעליל שמתחילה בחיוך בו יקבלו אתכם ונמשכת בתפריטים המנוסחים בסגנון משעשע.

היושבים: למרות ששמו הטוב פרץ כבר מזמן את גבולות העיר, לאנונה גרעין לקוחות נאמן שחוזר שוב ושוב וזוכה ליחס אישי מבעלי המקום.

האוכל: התפריט כאן הוא הרבה מעבר לסטנדרט המקובל, החל מארוחות בוקר מלאות עניין וטעם ועד תפריט קבוע שמכיל בין היתר בייגל עם סלמון בכבישה ביתית ואפילו נכלל ברשימת המנות הטובות ביותר בארץ. מדי פעם מכינים במקום מנות דגים, ניוקי בעבודת יד, ועוד.

ליד הקפה: מאפים מופלאים ומגרים עם עוגות מצוינות וקישים טעימים.

אג'נדה, מחלף קיסריה

אז נכון, אג'נדה אינו ממוקם בשכונה אלא במחלף והוא צמוד לתחנת דלק, אבל באג'נדה, הפתוח באמצע השבוע מסיב לשעון, יש אווירה דינמית, הנעה בין נינוחות של בוקר למעין בר לאונג' בלילה אבל עם לא מעט פנים מוכרות מהבוקר. בערב אגב, תהנו מהסושי הטוב ביותר שיש לאזור להציע.

היושבים: מדובר במקום שהפך לנקודת מפגש מרכזית לאנשי האזור, שעוצרים לכוס קפה לפני יום העבודה או לסושי טוב בסופו.

מה אוכלים: מלבד הסושי ששמו יצא למרחוק, המקום מציע מניפה רחבה של מנות. בתיאבון.

ליד הקפה: סושי מצוין כבר אמרנו? 

אג'נדה, תחנת דלק פז, מחלף קיסריה 

נוקטורנו, מעוז סטודנטיאלי (צילום: סמדר צוק)
נוקטורנו, לבוא עם הלפ טופ|צילום: סמדר צוק
נוקטורנו, ירושלים

בית הקפה שוכן בנקודה אסטרגטית, בתפר שבין נחלאות לרחביה ומרכז העיר. נוקטורנו נחשב למוסד ותיק בירושלים עוד משנות התשעים. בשנים האחרונות עבר שיפוצים ושילש את גודלו.

היושבים: במקום מתחם ייעודי לאנשי הלפ טופים, מה שבאופן טבעי הופך אותו למוקד משיכה לסטודנטים הרבים בעיר. 

מה אוכלים: בין המנות השגרתיות ניתן למצוא גם מנות טבעוניות וטובות כמו המבורגר וכריכים שונים. 

ליד הקפה: ה-מקום להתחיל בו רומן חורפי לצלילי אחת ההופעות האינטימיות שנערכות במקום.

נוקטורנו, בצלאל 7, ירושלים.

סגפרדו. הפך למוסד (צילום: חרות בן משה)
סגפרדו, משמר השרון. לקוחות מכל האזור|צילום: חרות בן משה
סגפרדו משמר השרון

והנה עוד בית קפה שאינו נמצא באופן פורמלי בשכונה אלא בתחנת דלק - אבל הפעם כזו הנמצאת במוקד של יישובים רבים בעמק חפר. סגפרדו קיים במקום מאז אמצע שנות התשעים, ובשנים האחרונות התרחב מאוד.

היושבים: המקום, שהכניס את תרבות שתיית הקפה האיכותי לאזור, הוא תחנה קבועה וברורה מאליה לעשרות אנשים, שחלק משגרת יומם היא לעצור בדרך העבודה, להתעדכן קצת בעיתונים ולהתחיל את היום.

מה אוכלים: כריכים טובים, קפה ומאפה.

ליד הקפה: השנה עשו שם הארלם שייק, וזה אומר מספיק על האווירה במקום, לא?.

סגפרדו, מתחם תחנת דלק דור אלון צומת העוגן-משמר השרון.

>> כל מה שקורה בשבוע האוכל

>> מאסטר שף חוזרת ובגדול