טארט חלב והל
טארט חלב והל
טארט חלב והל

החומרים הדרושים:
75 גרם חמאה קרה בקוביות
חצי כוס קמח
כוס וחצי חלב
3 תרמילי הל
1 מקל קינמון
2 כפות סוכר
כפית שטוחה אבקת אפייה
2 כפות קורנפלור
2 ביצים מופרדות
קינמון טחון

אופן ההכנה:
1. שמים את הקמח בקערה. מכניסים לתוכו 50 גרם חמאה (שני שליש מכל הכמות). משפשפים בידיים לקבלת פירורים. מוסיפים 2-3 כפות חלב ולשים לכדור.
2. מרדדים על משטח מקומח ומרפדים ביריעת הבצק תבנית טארט בקוטר 18 ס"מ, כולל השוליים. ממלאים באורז או שעועית ואופים רבע שעה בחום בינוני-גבוה (200 מעלות). מוציאים, נפטרים מהאורז או השעועית ומצננים.
3. שמים את החלב, ההל ומקל הקינמון בסיר ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ונותנים לחלב לעמוד כך רבע שעה. מקץ רבע שעה נפטרים מהתבלינים.
4. מוסיפים לסיר את הסוכר, אבקת האפייה, הקורנפלור, שארית החמאה והחלמונים. טורפים היטב ומבשלים אגב טריפה על אש קטנה עד שמסמיך. מסירים מהאש ומצננים.
5. טורפים את החלבונים לקצף רך. מקפלים לתוך תערובת החלב. יוצקים לתוך קלתית הבצק, זורים קינמון מלמעלה ואופים בחום בינוני (180 מעלות) חצי שעה.
6. מגישים עם ריבה ליד.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: טארט חלב והל

>> חולמים על לונדון? קבלו את מדריך הטיולים המלא ללונדון

קראמבל תפוחים ותותים

החומרים הדרושים:
6 תפוחים ירוקים (מזן גרני סמית) קלופים, ללא ליבה, קצוצים גס
מיץ מחצי לימון
2 כפות סוכר חום
כוס וחצי תותי שדה חצויים
עוד חצי כוס סוכר חום
שני שליש כוס קמח תופח
חצי כוס שיבולת שועל
1 כפית שטוחה קינמון
100 גרם חמאה קרה בקוביות

אופן ההכנה:
1. שמים את התפוחים בסיר. מוסיפים את מיץ הלימון, שתי כפות סוכר חום ושתי כפות מים. מכסים ומבשלים על אש בינונית עשר דקות. בוחשים מדי פעם. בתום הבישול התפוחים אמורים להתרכך אבל לא להתפורר.
2. מחלקים את התפוחים בין שמונה תבניות אישיות (אפשר לאפות גם בספלי מאג). מפזרים מעליהם את התותים.
3. שמים את הקמח, הסוכר, שיבולת השועל, הקינמון וקוביות החמאה בקערה. משפשפים בידיים לקבלת פירורים גסים. מפזרים מעל התותים.
4. אופים בתנור שחומם לחום בינוני-גבוה (200 מעלות) כעשרים דקות, עד שהתערובת שמעל הפירות שחומה ופריכה, ומיצי פרי מבעבעים תחתיה.
5. מגישים חם עם כדור גלידת וניל מעל.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קראמבל תפוחים ותותים

>> מחפשים דיל טוב לאנגליה? כנסו למדריך הדילים המלא

אין תמונה
טרייפל
טרייפל

החומרים הדרושים:
עוגת ספוג לבנה (בטעם וניל) קנויה, פרוסה לפרוסות
1 צנצנת גדולה ריבת תות שדה
12 עוגיות מקרון בצבעים שונים
1 בקבוק שרי מתוק
תות שדה טרי
פירות יער טריים
1 בננות חתוכות לעיגולים
2 כוסות קרם אנגלז או למון קרד
קצפת
פירות מסוכרים לקישוט
פרוסות שקדים קלויים לקישוט

אופן ההכנה:
1. מורחים את פרוסות העוגה בריבה ומרפדים בהן תחתית של כלי שקוף ועמוק.
2. מזליפים מעל שרי בנדיבות.
3. שמים מעל תותים ופירות יער ומזליפים עוד שרי.
4. מסדרים מעל עוגיות מקרון צבעוניות ועיגולי בננה ומזליפים עוד שרי.
5. יוצקים מעל קרם אנגלז ומעליו קצפת.
6. מעטרים בפירות מסוכרים ושקדים ומצננים ארבע שעות לפחות.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: טרייפל

>> יש לכם מתכון מנצח שהבאתם מחו"ל? שלחו לנו את המתכונים שלכם ואולי תזכו בפרס

>> לכל המתכונים של גיל חובב
>> לכל המתכונים של ערוץ האוכל ב-mako