מרק ברוקולי מוקרם

אין תמונה
החומרים הדרושים:
50 גרם חמאה רכה
1 ק"ג ברוקולי טרי
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
7 כוסות מרק עוף
1 כוס שמנת מתוקה
3 כפות קמח לבן
2 כוסות גבינה צהובה חריפה (צ'דר, שויצרית, קשקבל) מגוררת

אופן ההכנה:
1. מפרקים את הברוקולי לגבעולים ותפרחות. את הגבעולים קולפים, נפטרים מהקליפה ואת תוכם קוצצים. את התפרחות מפרקים לתפרחות קטנות.

2. מתיכים חצי מהחמאה בסיר כבד. מטגנים את הבצל והגבעולים הקצוצים חמש דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.

3. מוסיפים את המרק, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים בביעבוע עדין רבע שעה, עד שגבעולי הברוקולי רכים.

4. מוסיפים למרק את השמנת ובוחשים.

5. מערבבים בקערה קטנה את שארית החמאה ואת הקמח ליצירת משחה אחידה. טורפים את המשחה לתוך המרק. מוסיפים פנימה את תפרחות הברוקולי ומערבבים. מבשלים חמש דקות ומערבבים מדי פעם, עד שהתפרחות מבושלות והמרק הסמיך.

6. מחממים תנור אפייה עם גריל עליון. מניחים שש קעריות הגשה אישיות, עמידות לחום, על תבנית אפייה שטוחה. יוצקים לתוכן מרק ומפזרים על כל אחת חופן גבינה מגוררת.

7. אופים תחת הגריל עד שהגבינה משחימה ומבעבעת.

8. מגישים מיד עם קרוטונים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מרק ברוקולי מוקרם

>> נוסעים לניו יורק? קבלו את מדריך ניו יורק המלא

מקרוני אנד צ'יז

החומרים הדרושים:
1 שקית (500 גרם) פסטה קצרה
100 גרם חמאה
2 בצלים קצוצים
1 כוס חלב
1 מכל שמנת מתוקה
2 כפות קמח
1 כוס גבינה צהובה מגוררת + עוד רבע כוס
מלח ופלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה בהרבה מים רותחים, מסננים ושומרים בצד.

2. מתיכים 25 גרם חמאה ומזהיבים בה את הבצלים. חשוב שיזהיבו ולא יהיו רק שקופים.

3. מכינים רוטב בשאמל: מתיכים את החמאה הנותרת ומערבבים לתוכה את הקמח. ממשיכים לערבב במרץ כחצי דקה ואז יוצקים פנימה את החלב והשמנת. ממשיכים לערבב כל העת עד שהרוטב מסמיך (אבל לא מאוד). מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט, מערבבים היטב ומסירים מהאש. מערבבים פנימה כוס גבינה מגוררת.

4. מערבבים את הפסטה, הבצל והבשאמל ויוצקים לתבנית פיירקס משומנת. זורים מעל את רבע כוס הגבינה הנותרת.

5. אופים בחום בינוני (180 מעלות) עד שמזהיב היטב.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מקרוני אנד צ'יז

>> מחפשים דיל טוב לאמריקה? היכנסו למדריך הדילים לחופשות בחו"ל

כנפי עוף בנוסח בופלו

אין תמונה
החומרים הדרושים:

1 ק"ג כנפי עוף מחולקות לשניים
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון עמוק
50 גרם חמאה
4 כפות טבסקו
1 כפית חומץ יין לבן
10 גבעולי סלרי טריים
3 בצלים ירוקים קצוצים

לרוטב גבינה כחולה:
1 כוס ריוויון
1 כוס שמנת חמוצה
3 שיני שום מעוכות
קורט סוכר
קורט פפריקה מתוקה
3 כפות גבינה כחולה מגוררת

אופן ההכנה:
1. ממליחים ומפלפלים את הכנפיים החצויות.

2. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר כבד וגדול. כשהשמן חם מאוד, מטגנים בו את הכנפיים עד להזהבה ופריכות. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על מגבות נייר. נפטרים מהשמן שבסיר.

3. מתיכים בסיר את החמאה. מוסיפים את הטבסקו ובוחשים היטב בכף עץ. מסירים מהאש. בוחשים פנימה את החומץ ומערבבים.

4. מניחים את הכנפיים בצלחת הגשה ויוצקים עליהן את הרוטב. מפזרים בצל ירוק קצוץ מעל ומגישים לצד רוטב גבינה כחולה ומקלות סלרי.

5. להכנת רוטב גבינה כחולה: מערבבים את כל החומרים חוץ מהגבינה היטב, לקבלת רוטב חלק. מפוררים את הגבינה פנימה ומערבבים קלות (כך שיישארו פירורי גבינה קטנים). מצננים במקרר ארבע שעות לפני ההגשה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: כנפי עוף בסגנון בופלו

>> מחפשים טיסה זולה לארצות הברית? כנסו למדריך הטיסות לחו"ל

>> לכל המתכונים של גיל חובב
>> לכל המתכונים של ערוץ האוכל ב-mako

>> כל העדכונים הכי חמים מהארץ ומהעולם ישירות לנייד

שלחו את המילה מבזק למספר 5000 ותתחילו להתעדכן