אין תמונה
מאפינס אמריקאים
מאפינס עם שוקולד לבן ואגוזים

החומרים הדרושים:
שני שליש כוס קקאו
1 חבילה (2 וחצי כוסות) קמח תופח
1 שקית אבקת אפייה
1 וחצי כוסות סוכר
קורט מלח
1 כוס אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס
1 כף תמצית וניל
שלושת רבעי כוס שמן תירס
שלושת רבעי כוס חלב
2 ביצים
200 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות

אופן ההכנה:
1. שמים קקאו קמח, אבקת אפייה, סוכר, מלח ואגוזים בקערת מיקסר ומערבבים.
2. מוסיפים וניל, שמן, חלב וביצים ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (לא לערבב יותר מדי!).
3. יוצקים לתבניות מאפינס משומנות ונועצים בכל מאפין 2-3 קוביות שוקולד לבן.
4. אופים עשרים דקות בחום של 180 מעלות.
5. כשהמאפינס מצטננים, אפשר לצקת מעל זיגוג שוקולד ולפזר סוכריות ו/או תלתלי שוקולד לבן.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מאפינס עם שוקולד לבן ואגוזים

>> סיימתם לאכול וחולמים על ניו יורק? קבלו את מדריך ניו יורק המלא

פאי דובדבנים

החומרים הדרושים:
לבצק:
200 גרם חמאה קרה בקוביות
2 וחצי כוסות קמח לא תופח
קליפה מגוררת מלימון אחד
כפית שטוחה מלח
כף גדושה סוכר

למילוי:
1 ק"ג דובדבנים טריים מגולענים
2 כפות גדושות קורנפלור
מיץ מלימון אחד
חצי כפית קינמון
שני שליש כוס סוכר

וגם:
חלב או חלמון טרוף במעט מים
2 כפות סוכר חום

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: חשוב שכל חומרי הבצק יהיו קרים מאוד (כן, לשים אותם במקרר שעתיים לפני ההכנה, כולל את הקמח). שמים את כל החומרים בקערת מעבד מזון ומעבדים לפירורים בכמה פולסים קצרים – כמה שפחות עיבוד, יותר טוב. מוסיפים 2-3 כפות מי קרח ומעבדים עד שמתקבלים כמה גושים. מוציאים, שמים בשקית ניילון, מועכים ליצירת דיסק שטוח ומניחים במקפיא לחצי שעה.
2. בינתיים, מגלענים את הדובדבנים ומערבבים עם הקורנפלור, הלימון, הקינמון והסוכר. מניחים לתערובת לנוח חצי שעה. בינתיים מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
3. מוציאים את הבצק מהמקפיא. קורעים ממנו גושים ומועכים אותם ביד על תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ, כולל השוליים. לאט לאט מטליאים שכבת בצק דקה ואחידה על התחתית והשוליים (יישאר הרבה בצק ללא שימוש. אל דאגה). מכניסים את התבנית למקפיא לרבע שעה.
4. מרדדים את שארית הבצק בין שתי יריעות נייר אפייה לעלה בעובי חצי ס"מ. קורצים ממנו פסים, עיגולים או צורות אחרות בעזרת חותכי עוגיות.
5. יוצקים את המילוי לתוך התבנית המרופדת בבצק קר ומשטחים. מניחים מעל את רצועות הבצק (או העיגולים או כל צורה אחרת). הבצק צריך לכסות את המילוי אבל לא לגמרי. את חתיכות הבצק שנוגעות בשולי הפאי צובטים לחיבור עם שולי המאפה.
6. מברישים את הבצק בחלמון או בחלב ובוזקים מעל את הסוכר החום.
7. אופים כשעה בחום של 180 מעלות, עד שהפאי זהוב כהה.
8. מגישים פושר עם גלידת וניל.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פאי דובדבנים

>> מחפשים דיל טוב לארה"ב? כנסו למדריך הדילים המלא

הסנדביץ של אלביס
הסנדביץ של אלביס
כריך חמאת בוטנים בננה ובייקון של אלביס פרסלי

החומרים הדרושים:
10 פרוסות לחם לבן
צנצנת חמאת בוטנים חלקה
צנצנת דבש נוזלי (לא מהסוג המוצק)
בייקון פרוס (כ-20 פרוסות)
2 בננות גדולות
200 גרם חמאה

אופן ההכנה:
1. מורחים חמאת בוטנים על כל הפרוסות.
2. מטגנים את פרוסות הבייקון עד שהן פריכות.
3. קופלים ופורסים את הבננה. שמים פרוסות בננה על חצי מהפרוסות המרוחות בחמאת בוטנים.
4. שמים מעל הבננה פרוסות בייקון מטוגנות ומטפטפים מעל דבש. סוגרים את הכריכים.
5. מורחים את הכריכים בחמאה בנדיבות משני הצדדים (מהצד החיצוני של הפרוסות).
6. מטגנים את הכריכים על מחבת פסים בשומן שנשאר מטיגון הבייקון ובחמאה מותכת עד להזהבה נאה.
7. חוצים כל כריך ומגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: כריך חמאת בוטנים, בננה ובייקון

>> יש לכם מתכון מנצח שהבאתם מחו"ל? שלחו לנו את המתכונים שלכם ואולי תזכו בפרס

>> לכל המתכונים של גיל חובב
>> לכל המתכונים של ערוץ האוכל ב-mako