אין תמונה
פסטה פוטנסקה
פסטה פוטנסקה


החומרים הדרושים:
חצי קילו עגבניות תמר בשלות (לא עגבניות שרי)
רבע כוס שמן זית
4 שיני שום מעוכות
עלים קצוצים מגבעול רוזמרין אחד
5 עלי מרווה קצוצים
1 פלפל אדום חריף יבש קצוץ דק
50 גרם צלפים מסוננים
20 זיתים שחורים מגולענים וקצוצים
2 קופסאות (50 גרם כל אחת) פילה אנשובי, מסוננים מהשמן וקצוצים
1 כפות עלי אורגנו
1 חופן פטרוזיליה קצוץ
מלח ופלפל שחור גרוס
חצי קילו ספגטי

אופן ההכנה:
1. חוצים עגבניות וסוחטים מזרעים ומיץ. קוצצים גס.
2. מחממים את השמן במחבת גדולה מאוד כדקה על אש בינונית יחד עם הרוזמרין, השום והמרווה. אין משחימים.
3. מוסיפים את יתר החומרים חוץ מהפסטה והפטרוזיליה. מבשלים על אש בינונית, אגב ערבוב מדי פעם, עשר דקות.
4. בינתיים מבשלים את הפסטה בהרבה מים רותחים ומומלחים.
5. מסננים את הפסטה, מעבירים אותה בעודה לחה למחבת עם הרוטב, מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים ומגישים מיד.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פסטה פוטנסקה

אין תמונה
פטוצ'יני אלפרדו עם פטריות
פטוצ'יני אלפרדו עם פטריות


החומרים הדרושים:
500 גרם פטוצ'יני טריים (רצוי אדומים או ירוקים)
50 גרם חמאה
1 בצל גדול קצוץ דק
1 סלסילת פטריות שמפיניון
1 שמנת מתוקה 15%
חצי כוס חלב
מלח ופלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
1. מתיכים את החמאה במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה יפה. מערבבים מדי פעם.

2. בינתיים שוטפים ומייבשים את הפטריות. קוצצים לחתיכות בגודל גרגרי שעועית בערך. כשהבצל הזהיב יפה, מוסיפים את הפטריות למחבת.

3. מערבבים ומטגנים עד שהפטריות גומרות להפריש את נוזליהן ואלה מתאדים (זה לוקח 7-8 דקות).

4. מוסיפים למחבת את השמנת והחלב. מערבבים היטב ומביאים אל סף רתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים עוד חמש דקות עד שהרוטב מתחיל להסמיך.

5. מתבלים במלח, פלפל ומוסקט (לא להגזים עם הפלפל. הרוטב צריך להיות מתקתק). מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

6. מבשלים את הפסטה בהרבה מים רותחים ומומלחים. מסננים ומוסיפים לרוטב. מערבבים על אש קטנה כדקה, מעבירים לצלחות הגשה, זורים פטרוזיליה מלמעלה ומגישים, לצד פרמזן או קצ’קבל מגוררת, אל השולחן.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פטוצ'יני אלפרדו עם פטריות

>> לכל המתכונים של גיל חובב
>> לכל המתכונים של ערוץ האוכל ב-mako

>> כל העדכונים הכי חמים מהארץ ומהעולם ישירות לנייד

שלחו את המילה מבזק למספר 5000 ותתחילו להתעדכן