אין תמונה
מלחיץ
סברינה עם תותים וקצפת


החומרים הדרושים:
3 וחצי כוסות קמח לבן לא תופח
חצי שקית שמרית
2 כפות סוכר
3 ביצים
1 כף תמצית וניל
200 גרם חמאה
1 ורבע כוסות חלב
קורט מלח

לסירופ:
3 כוסות מים
3 כוסות סוכר
1 כוס רום
קליפה מגוררת מלימון אחד

להגשה:
1 שמנת מתוקה
1 כף גדושה אבקת סוכר
פירות יער טריים (תות שדה, פטל, אוכמניות)

אופן ההכנה:
1. מערבבים קמח ושמרית היטב בקערת מיקסר (אבל לא על ידי הפעלת המיקסר, כי זה ישפריץ).
2. מרתיחים את החלב בסיר קטן. מסירים מהאש. מוסיפים פנימה את החמאה והווניל ומחכים חמש דקות. בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה ופושרת.
3. מוסיפים את התערובת, הסוכר והמלח לבצק ומפעילים את המיקסר. מוסיפים את הביצים אחת-אחת. ממשיכים לערבב כמה דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
4. מניחים את הבצק לתפיחה בקערה: מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום חמים למשך כארבעים וחמש דקות. בינתיים משמנים ומקמחים תבנית מאפינס (או תבניות מיוחדות לסברינה עם בליטה באמצע, ואם אין תבניות מתאימות בכלל – אפשר לאפות סברינה בספלי מאג).
5. כשהבצק הכפיל את נפחו נותנים לו בוקס או שניים כדי להוציא ממנו מעט אוויר. מעבירים בצק לתבניות המשומנות והמקומחות. הבצק צריך למלא את השקעים כדי חציים בלבד.
6. מניחים לבצק לתפוח עד שפת השקעים במקום חמים. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות (בלי טורבו).
7. אופים 15-25 דקות, עד שהסברינות מזהיבות. מוציאים ומצננים.
8. להכנת הסירופ, שמים את הסוכר, המים וקליפת הלימון בסיר. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים עשר דקות בביעבוע עדין. מוסיפים את הרום, מחזירים לביעבוע עדין ומבשלים עוד דקה.
9. מניחים סברינות בסיר הרוטב (על אש קטנטנה) – שלוש כל פעם. מכניסים אותן לסיר בכף מחוררת, עם החלק המושחם כלפי מטה. מבשלים שלוש דקות, הופכים ומבשלים עוד דקה. מוציאים לקופסת פלסטיק וממשיכים בנגלה הבאה. כשכל הסברינות מוכנות וספוגות ברוטב, מכסים ומניחים במקרר לצינון מלא (לפחות ארבע שעות).
10. מקציפים את השמנת עם כף אבקת סוכר לקצפת יציבה וסמיכה. מניחים על כל סברינה קצפת ופירות יער ומגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סברינה עם תותים וקצפת

>> למה רק לאכול? קבלו את מדריך הטיולים לפריז

טארט טאטן של חבושים

החומרים הדרושים:
2 כוסות קמח לבן לא תופח
רבע כוס סוכר
200 גרם חמאה קרה בקוביות
2 חלמוני ביצה
מעט מי קרח

למילוי:
עוד 150 גרם חמאה
3 חבושים גדולים
5 כפות סוכר

אופן ההכנה:
1. מניחים את חומרי הבצק למעט המים בקערת מיקסר ומעבדים לפירורים. ממשיכים לערבל ומוסיפים תוך כדי כך מי קרח, כף אחרי כף, רק עד שהבצק מתגבש. מוציאים מהקערה, עוטפים בניילון נצמד, משטחים לדיסקית ומצננים חצי שעה לפחות (ואפשר גם לילה שלם).
2. שוטפים היטב-היטב את החבושים ופורסים לשמיניות (אין צורף לקלף. הקליפה רכה ואכילה לגמרי). נפטרים מהליבה.
3. מתיכים את החמאה והסוכר במחבת גדולה וכבדה שתוכל להיכנס לתנור אפייה (כלומר בלי ידיות פלסטיק או עץ).
4. מסדרים את פרוסות החבושים במניפה צפופה במחבת. מבשלים על אש קטנה עד שהחבושים מזוגגים ומקורמלים היטב מצידם התחתון. אם נראה שחסרה מעט חמאה – ניתן להוסיף קוביות קטנות על גבי החבושים או ביניהם. מסירים מהאש ונותנים לחבושים להצטנן מעט.
5. מוציאים את הבצק מהמקרר ונותנים לו להתחמם עד לדרגה שיהיה נוח לרדד אותו. מרדדים לעיגול קצת יותר גדול מהמחבת שבה החבושים.
6. מניחים את יריעת הבצק על החבושים ותוחבים את שוליה בין החבושים לדופן המחבת. לא נורא אם הבצק נקרע מעט בשוליים (ככל שהחבושים חמים יותר כך קשה יותר לעבוד עם הבצק, כי הוא "נמס") – באפייה הכל יסתדר.
7. מנקבים את פני הבצק פה ושם במזלג ואופים בחום בינוני (180 מעלות) כשלושת רבעי שעה, עד שהבצק מזהיב היטב. מוציאים מהתנור ונותנים לטארט לנוח ולהצטנן עשר דקות.
8. מפרידים בסכין חדה את שולי הטארט מהמחבת. מניחים צלחת מעל הבצק והופכים בבת אחת, כך שהחבושים יהיו כלפי מעלה.
9. מגישים עם גלידת וניל או גלידת רום.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: טארט טאטן של חבושים

>> מחפשים דיל טוב לצרפת? היכנסו למדריך הדילים

אין תמונה
מלחיץ
בננות בלהבות

החומרים הדרושים:
3-4 בננות גדולות ובשלות
מיץ לימון
50 גרם חמאה
רבע כוס סוכר חום
7 כפות רום

להגשה:
גלידת וניל
קצפת
קינמון
אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
1. מתיכים את החמאה במחבת. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
2. בינתיים קולפים את הבננות ומורחים אותן במיץ לימון. מוסיפים את הבננות בשכבה אחת למחבת ומטגנים שתי דקות מכל צד. מסירים מהאש.
3. מחממים את הרום במצקת ממתכת, יוצקים למחבת ומציתים בזהירות את תוכנה, בגפרור או על ידי הטיה זהירה של המחבת אל מקור האש. מטלטלים בעדינות את המחבת (לא מעל האש) עד שהלהבה דועכת.
4. מגישים מיד עם גלידת וניל, קצפת, קינמון ואגוז מוסקט.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: בננות בלהבות

>> מדריך ההמלצות המפנקות באירופה

>> לכל המתכונים של גיל חובב
>> לכל המתכונים של ערוץ האוכל ב-mako

>> כל העדכונים הכי חמים מהארץ ומהעולם ישירות לנייד

שלחו את המילה מבזק למספר 5000 ותתחילו להתעדכן