אין תמונה
מרק מינסטרונה
מרק מינסטרונה

המרכיבים:
רבע כוס שמן זית עדין
2 בצלים גדולים קצוצים דק
2 גזרים קלופים וקצוצים דק
3 שיני שום קלופות וקצוצות דק
4 גבעולי סלרי (כולל עלים) קצוצים דק
1 סלסילת פטריות פורטובלו או שמפיניון קצוצות גס
חצי כוס יין לבן יבש
1 קופסה (כ-300 גרם) שעועית במיץ עגבניות
2-3 עגבניות בשלות, קלופות, סחוטות וקצוצות לקוביות קטנות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
6 עלי מרווה קצוצים
2-3 קליפות פרמזן (כל אחת באורך אצבע ובעובי חצי ס"מ)
100 גרם פסטה קצרה או מקרוני שבורים
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, הגזר, השום והסלרי, מערבבים ומבשלים בחום בינוני עד שהירקות מתרככים.
2. מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומבשלים עוד שלוש דקות.
3. מוסיפים את היין הלבן, מערבבים ומביאים לרתיחה.
4. מוסיפים את השעועית, העגבניות, עשבי התיבול וקליפות הגבינה. מוסיפים לסיר 10 כוסות מים רותחים. מערבבים ומביאים לרתיחה.
5. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בביעבוע עדין עשרים דקות.
6. מוסיפים את הפסטה ומבשלים דקה פחות ממה שכתוב על השקית (כי גם אחרי שנכבה את האש, הפסטה תמשיך להתבשל בחום המרק).
7. מסירים מהאש, שולים מהמרק את קליפות הגבינה ונפטרים מהן, טועמים, ממליחים ומפלפלים.
8. מגישים עם גילוחי פרמזן ושמן זית.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מרק מינסטרונה

>> חולמים על רומא? קבלו את מדריך הטיולים לרומא

מאפה חצילים ופרמזן

המרכיבים:
3 חצילים פרוסים לרוחב לפרוסות בעובי 1 ס"מ
שמן זית
עגבניות מרוסקות או רוטב עגבניות (אפשר לקנות מוכן)
גבינת פרמזן מגוררת
פלפל שחור גרוס
עשבי תיבול (בזיליקום, פטרוזיליה, מרווה, רוזמרין) קצוצים

אופן ההכנה:
1. ממליחים את פרוסות החצילים בנדיבות ומעמידים (רצוי בשמש) להגרת נוזלים למשך שעה-שעתיים.
2. מנגבים את פרוסות החצילים. מלהיטים מחבת, מורחים את החצילים בטיפונת שמן זית בעזרת מברשת משני הצדדים, מניחים במחבת הלוהטת ומזהיבים משני הצדדים.
3. משמנים תבנית פיירקס בשמן זית. יוצרים מאפה שכבות: קודם חצילים, אחר כך רוטב עגבניות, אחר כך עשבי תיבול ואחר כך גבינה מגוררת ובזיקת פלפל שחור. המאפה צריך לכלול שלוש שכבות מכל סוג (השכבה העליונה – גבינה).
4. אופים בחום בינוני עד שמזהיב היטב (כארבעים דקות).
5. מגישים חם או פושר.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מאפה חצילים ופרמזן

>> מחפשים דיל טוב לאיטליה? היכנסו למדריך הדילים המלא

אין תמונה
באניה קאודה
באניה קאודה (מטבל לירקות)

המרכיבים:
חצי כוס שמן זית
8 פילטים של אנשובי ללא השמן שלהם
5 שיני שום מעוכות
100 גרם חמאה
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. יוצקים שמן לסיר בינוני. מוסיפים חמאה ומבשלים עד שמבעבע.
2. מוסיפים אנשובי ושום ומערבבים על אש בינונית עד שהאנשובי נמס.
3. מפלפלים ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4. טובלים ברוטב ירקות קצוצים גס או פרוסות לחם כפרי קטנות ואוכלים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: באניה קאודה (מטבל לירקות)

>> לכל המתכונים של גיל חובב

>> לכל המתכונים של ערוץ האוכל ב-mako