אין תמונה
דג סלמון במייפל ופקאן
סלמון במייפל ופקאן

החומרים הדרושים:
רבע כוס שמן זית
חמש כפות סירופ מייפל
4 פילטים של סלמון
כוס וחצי אגוזי פקאן טחונים
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. מערבבים את השמן עם שלוש כפות מייפל. בקערה נפרדת, מערבבים את האגוזים, מלח, פלפל ופטרוזיליה.
2. טובלים את הפילטים בתערובת המייפל ואחר כך מצפים אותם היטב בתערובת האגוזים.
3. משמנים תבנית פיירקס ומניחים בה את הפילטים. יוצקים מעל הפילטים את המייפל הנותר.
4. אופים בחום בינוני (180 מעלות) עשר דקות, עד שהדג עשוי.
5. מגישים עם אורז לבן.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלמון במייפל ופקאן

>> סיימתם לאכול וחולמים על ניו יורק? קבלו את מדריך ניו יורק המלא

ספגטי עם מיט-בולס

החומרים הדרושים:
חצי קילו בקר טחון (או חצי-חצי בקר ועוף)
1 ביצה
2 שיני שום מעוכות
3 כפות פירורי לחם
1 כפית שטוחה אורגנו יבש
מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב:
2 בצלים קצוצים דק
2 שיני שום קצוצות
5 כפות שמן זית
1 כפית אורגנו יבש
1 קופסת שימורים גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
1 קופסת שימורים קטנה רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור גרוס

לפסטה:
חצי קילו פסטה קצרה

אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הקציצות: מערבבים את כל החומרים היטב בקערה ויוצרים קציצות בגודל זיתים גדולים. אלה תהיינה קציצות ממש קטנות. מניחים על תבנית או מגש מרופדים בנייר אפייה (למניעת הידבקות) ומניחים במקרר לשעה. המנוחה במקרר תעזור לקציצות להתגבש ולא להתפרק בעת הבישול.
2. בינתיים, מכינים את הרוטב: מזהיבים את הבצל בשמן. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את יתר החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים בביעבוע עדין כחצי שעה, עד שהרוטב מתעבה מעט.
3. כשהרוטב מוכן טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים לסיר (עדיין על אש קטנה) את כדורי הבשר אחד-אחד בזהירות. נותנים לרוטב לחזור לביעבוע עדין ומבשלים עד שהכדורים מקבלים צבע חום מבושל (כרבע שעה).
4. בינתיים מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה. כשהפסטה מוכנה והרוטב מוכן מסננים את הפסטה ומחזירים אותה לסיר. מוסיפים לסיר הפסטה חצי מהרוטב והקציצות ומערבבים בעדינות. מעבירים לקערה מרכזית או לצלחות הגשה ומפזרים למעלה את שארית הרוטב והקציצות. מגישים מיד.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: ספגטי עם כדורי בשר

>> מחפשים דיל טוב לארה"ב? כנסו למדריך הדילים המלא

עוף דרומי מטוגן
עוף דרומי מטוגן
עוף מטוגן דרומי

החומרים הדרושים:
1 עוף צעיר ולא שמן, מחולק לרבעים
1 כוס קמח
1 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית פלפל שחור גרוס (לא טחון!)
1 כוס חלב
2 חבילות (400 גרם) מרגרינה לטיגון
1 כף פתיתי בייקון (לא הכרחי)

לרוטב:
3 כפות מהשומן בו טוגן העוף
20 גרם חמאה
3 כפות קמח
2 וחצי כוסות חלב
חצי כוס שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. בעזרת קופיץ, מחלקים את העוף לכ-12 מנות, עם העור והעצם.
2. שמים את הקמח, אבקת האפייה, מלח ופלפל בשקית נייר חומה גדולה ועבה. מוזגים את החלב לצלחת מרק שטוחה. מחממים את המרגרינה בסיר ומוסיפים (אם רוצים) את הבייקון.
3. כשהשומן שבסיר חם, טובלים כמה חלקי עוף בחלב, מכניסים לשקית הקמח, סוגרים ומנערים.
4. מטגנים את העוף המקומח בשומן שיכסה אותו לגמרי. אסור להכניס יותר מדי נתחי עוף לסיר הטיגון – צריך לתת להם מרחב. מטגנים כשמונה דקות מכל צד, להשחמה מוחלטת. מטגנים כך כמה נאגלות של עוף ומקפידים שהשומן יהיה חם אבל לא יישרף.
5. כשכל העוף מטוגן, מכינים את הרוטב: שומרים רק שלוש כפות מהשומן בו טוגן העוף בסיר. מוסיפים את החמאה ומתיכים אותה. מוסיפים את הקמח ובוחשים היטב בכך עץ כדי לגרד מתחתית הסיר משקעים. מבשלים כך עד שמשחים ומבעבע.
6. מוסיפים בהדרגה חלב ושמנת. מרתיחים ומבשלים בבחישה עד שמסמיך. מתבלים במלח ופלפל ומגישים לצד העוף המטוגן.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוף מטוגן דרומי

>> יש לכם מתכון מנצח שהבאתם מחו"ל? שלחו לנו את המתכונים שלכם ואולי תזכו בפרס

>> לכל המתכונים של גיל חובב
>> לכל המתכונים של ערוץ האוכל ב-mako
>> כל העדכונים הכי חמים מהארץ ומהעולם ישירות לנייד

שלחו את המילה מבזק למספר 5000 ותתחילו להתעדכן