מרק העוף של המלכה אן
מרק העוף של המלכה אן
מרק עוף בנוסח המלכה אן

החומרים הדרושים:
1 ליטר מרק עוף צח
ו בצל סגול קצוץ גס
1 שן שום קלופה וחצויה
2 ענפי פטרוזיליה
1 ענפי תימין
2 ענפי נענע
2 עלים טריים של לימון
12 זרעי כוסברה
4 שיני שום
4 גרגרי פלפל שחור שלמים

אופן ההכנה:
1. מביאים את המרק אל סף רתיחה. מוסיפים את כל חומרי הטעם למרק.
2. מבשלים בביעבוע עדין מאוד חצי שעה.
3. מסננים ומגישים עם אצבעות טוסט.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מרק עוף בנוסח המלכה אן

>> חולמים על לונדון? קבלו את מדריך הטיולים המלא ללונדון

וויסקי רביט

החומרים הדרושים:
50 גרם חמאה
350 גרם גבינת צ'דר מגוררת
3 כפות וויסקי
קורט נדיב אבקת חרדל
מלח ופלפל שחור גרוס
2 ביצים מופרדות
8 פרוסות טוסט

אופן ההכנה:
1. מתיכים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הגבינה, החרדל, הוויסקי, מלח ופלפל. בוחשים על אש קטנה מאוד עד שהגבינה מותכת לגמרי והתערובת אחידה. מסירים מהאש.
2. בוחשים בזריזות לתוך תערובת הגבינה שני חלמונים.
3. מקציפים שני חלבונים לקצף נוקשה ומקפלים לתוך התערובת.
4. יוצקים כפות גדושות מהתערובת על הטוסטים שמונחים על תבנית אפייה. קולים תחת הגריל (אבל לא קרוב מדי) עד שהגבינה תופחת ומשחימה. מגישים מיד, עם סלט ירוק ליד.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: וויסקי רביט

>> מחפשים דיל טוב לאנגליה? כנסו למדריך הדילים המלא

ביצים סקוטיות
ביצים סקוטיות
ביצים סקוטיות

החומרים הדרושים:
חצי קילו בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק-דק
1 זר פטרוזיליה
1 זר מרווה
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כוס קמח (עדיף מלא)
5 ביצים קשות
2 ביצים טריות, טרופות
1 כוס פירורי לחם
שמן תירס או קנולה לטיגון

ציוד:
5 קעריות צבעוניות (לא שקופות) לקמח, ביצים טרופות וכו'
קרש חיתוך
סכין חדה
כיריים
סיר קטן ועמוק (רצוי לא שחור)
מסננת גדולה או קערה גדולה (אליה נוציא את הביצים המטוגנות)
גליל מגבות נייר

אופן ההכנה:
1. מערבבים את הבשר, הבצל, פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל היטב. מחלקים לחמישה כדורים.
2. מקלפים את הביצים הקשות. מגלגלים ביצה קלופה בקמח ומניחים עליה עלה מרווה. משטחים כדור בשר לצורת דיסק ועוטפים איתו בעדינות את הביצה. סוגרים את דיסק הבשר סביב הביצה בעדינות עד שמתקבלת מעין קובה. חוזרים על הפעולה עם יתר הביצים והבשר.
3. מחממים שמן עמוק בסיר קטן. מגלגלים כדור בשר אחד בביצים ואחר כך בפירורי לחם ומטגנים חמש דקות עד להזהבה יפה. מוציאים לכלי מרופד במגבות נייר. ממשיכים לטגן כך את כל הכדורים אחד-אחד (לא יחד).
4. מגישים חם או קר, עם קטשופ, חרדל ומלפפונים חמוצים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: ביצים סקוטיות

>> יש לכם מתכון מנצח שהבאתם מחו"ל? שלחו לנו את המתכונים שלכם ואולי תזכו בפרס

>> לכל המתכונים של גיל חובב
>> לכל המתכונים של ערוץ האוכל ב-mako