פודינג מנגו
פודינג מנגו
פודינג מנגו

החומרים הדרושים:
1 כוס מים רותחים
2 מעטפות (1 כף) ג'לטין
שני שליש כוס סוכר
3 כוסות מחית מנגו (מפירות טריים)
1 כוס חלב
7 קוביות קרח

לקישוט:
שמיניות ליים או לימון
פרוסות קיווי

אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את הסוכר, הג'לטין והמים הרותחים עד שיש תמיסה אחידה וחלקה לגמרי.
2. מערבבים את מחית המנגו, קוביות הקרח והחלב בקערה גדולה. יוצקים פנימה את תמיסת הג'לטין ומערבבים עד שקוביות הקרח נמסות לגמרי. יוצקים לקעריות הגשה ומצננים במקרר ארבע שעות לפחות.
3. להגשה, טובלים כל קערית לחמש שניות במים רותחים והופכים על צלחת שטוחה. מקשטים בשמינית לימון (לסחיטה על הפודינג) ופרוסת קיווי ומגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פודינג מנגו

>> מחפשים דיל טוב לסין? היכנסו למדריך הדילים המלא

עוגיות מזל

החומרים הדרושים:
400 גרם מרגרינה רכה
חצי כוס סוכר
1 ביצה
2 כפות תמצית וניל
3 ורבע כוסות קמח
חצי כפית אבקת אפייה
פתקים קטנים ועליהם המזל

אופן ההכנה:
1. שמים בקערת המיקסר את המרגרינה, הביצה, הווניל והסוכר. מערבלים למחית אחידה.
2. מוסיפים בהדרגה קמח ואבקת אפייה. מערבלים לבצק אחיד ומגלגלים לשני כדורים.
3. מרדדים כדור אחד על משטח מקומח ליריעה הכי דקה שאפשר. קורצים עיגולים בעזרת כוס גדולה.
4. מניחים על כל עיגול פתק מאורך שעליו כתוב המזל. זנב הפתק צריך לחרוג מן העיגול.
5. מקפלים לחצי (ליצירת חצי ירח) ושוב לחצי, להפגשת הקצוות המחודדים של חצי הירח. מהדקים את הקצוות זה לזה.
6. חוזרים על הפעולות עם שאריות הבצק ועם כדור הבצק השני.
7. מניחים על תבנית מרופדת בניר אפייה ואופים בחום בינוני כרבע שעה, עד שהעוגיות מזהיבות.
8. מצננים ומגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגיות מזל

>> חולמים לטוס להונג קונג? היכנסו למדריך הונג קונג המלא

אין תמונה
סלט פירות סיני
סלט פירות סיני בסלסילת אבטיח

החומרים הדרושים:
1 אבטיח חתוך לצורת סלסילה מרוקנת
2 כוסות קוביות אבטיח
10 פירות ליצ'י
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
10 עלי בזיליקום קצוצים דק-דק
1 אננס קלוף וחתוך לקוביות
1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות
1 תפוח חתוך לקוביות
2 אפרסמונים חתוכים לקוביות
מיץ וקליפה מגוררת מתפוז אחד

אופן ההכנה:
1. חותכים את האבטיח לצורת סלסלה עם ידית. מרוקנים אותו מתוכו. חותכים את התוך לקוביות (נפטרים מהזרעים, אם יש).
2. קולפים את הליצ'י. נפטרים מהגלעינים. קוצצים גס.
3. מערבבים את כל הפירות הקצוצים בקערה יחד עם הג'ינג'ר, הבזיליקים, מיץ התפוזים וקליפת התפוז.
4.  מכניסים לאבטיח ומגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט פירות סיני בסלסילת אבטיח

>> יש לכם מתכון מנצח שהבאתם מחו"ל? שלחו לנו את המתכונים שלכם ואולי תזכו בפרס

>> לכל המתכונים של גיל חובב
>> לכל המתכונים של ערוץ האוכל ב-mako
פודינג מנגו

החומרים הדרושים:
1 כוס מים רותחים
2 מעטפות (1 כף) ג'לטין
שני שליש כוס סוכר
3 כוסות מחית מנגו (מפירות טריים)
1 כוס חלב
7 קוביות קרח

לקישוט:
שמיניות ליים או לימון
פרוסות קיווי

אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את הסוכר, הג'לטין והמים הרותחים עד שיש תמיסה אחידה וחלקה לגמרי.
2. מערבבים את מחית המנגו, קוביות הקרח והחלב בקערה גדולה. יוצקים פנימה את תמיסת הג'לטין ומערבבים עד שקוביות הקרח נמסות לגמרי. יוצקים לקעריות הגשה ומצננים במקרר ארבע שעות לפחות.
3. להגשה, טובלים כל קערית לחמש שניות במים רותחים והופכים על צלחת שטוחה. מקשטים בשמינית לימון (לסחיטה על הפודינג) ופרוסת קיווי ומגישים.



עוגיות מזל

החומרים הדרושים:
400 גרם מרגרינה רכה
חצי כוס סוכר
1 ביצה
2 כפות תמצית וניל
3 ורבע כוסות קמח
חצי כפית אבקת אפייה
פתקים קטנים ועליהם המזל

אופן ההכנה:
1. שמים בקערת המיקסר את המרגרינה, הביצה, הווניל והסוכר. מערבלים למחית אחידה.
2. מוסיפים בהדרגה קמח ואבקת אפייה. מערבלים לבצק אחיד ומגלגלים לשני כדורים.
3. מרדדים כדור אחד על משטח מקומח ליריעה הכי דקה שאפשר. קורצים עיגולים בעזרת כוס גדולה.
4. מניחים על כל עיגול פתק מאורך שעליו כתוב המזל. זנב הפתק צריך לחרוג מן העיגול.
5. מקפלים לחצי (ליצירת חצי ירח) ושוב לחצי, להפגשת הקצוות המחודדים של חצי הירח. מהדקים את הקצוות זה לזה.
6. חוזרים על הפעולות עם שאקיות הבצק ועם כדור הבצק השני.
7. מניחים על תבנית מרופדת בניר אפייה ואופים בחום בינוני כרבע שעה, עד שהעוגיות מזהיבות.
8. מצננים ומגישים.


סלט פירות סיני בסלסילת אבטיח

החומרים הדרושים:
1 אבטיח חתוך לצורת סלסילה מרוקנת (לסדר שיכינו לנו במסעדה)
2 כוסות קוביות אבטיח
10 פירות ליצ'י
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
10 עלי בזיליקום קצוצים דק-דק
1 אננס קלוף וחתוך לקוביות
1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות
1 תפוח חתוך לקוביות
2 אפרסמונים חתוכים לקוביות
מיץ וקליפה מגוררת מתפוז אחד

אופן ההכנה:
1. חותכים את האבטיח לצורת סלסלה עם ידית. מרוקנים אותו מתוכו. חותכים את התוך לקוביות (נפטרים מהזרעים, אם יש).
2. קולפים את הליצ'י. נפטרים מהגלעינים. קוצצים גס.
3. מערבבים את כל הפירות הקצוצים בקערה יחד עם הג'ינג'ר, הבזיליקים, מיץ התפוזים וקליפת התפוז.
4.  מכניסים לאבטיח ומגישים.