אין תמונה
שפרה קורנפלד מקריאה ברכה לזוג
מרק בצל


החומרים הדרושים:
מעט שמן לטיגון
2 בצלים גדולים קצוצים
2 כרישות קצוצות דק
1 צרור בצל ירוק קצוץ
שמן זית
2 כוס יין לבן יבש
4 כוסות מרק בשר
פלפל שחור גרוס

להגשה:
בצק עלים
חלמון ביצה טרוף
מעט גבינת פרמזן מגוררת
בצל ירוק קצוץ
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. מחממים שמן בסיר (לא הרבה, רק שיכסה את כל התחתית). מזהיבים בו את שלושת סוגי הבצלים. חשוב להגיע להזהבה עמוקה ויפה. זה לוקח זמן, אז סבלנות בבקשה.
2. מוסיפים את היין, מערבבים ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את המרק ומתבלים בפלפל שחור. מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.
4. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בביעבוע עדין כחצי שעה.
5. מרדדים ריבוע עלי בצק עלים מוכן לעובי חצי ס"מ ומברישים עם מעט חלמון של ביצה. לפני ההגשה מחממים תנור ל 200 מעלות ומוזגים את המרק לקעריות אישיות עמידות חום (רוב צלחות הקרמיקה הביתיות הן כאלה). אפשר להגיש גם בספלי קרמיקה. מורחים באצבע מעט חלמון על שולי הצד התחתון של ריבועי הבצק. מותחים יריעת בצק מרודד על פני הקערית או הספל, מכסים ומהדקים היטב. אופים עשר דקות עד שהבצק תופח ונהיה זהוב ומבריק. רגע לפני שמוציאים מהתנור מפזרים מעל הבצק מעט פרמזן ואופים עוד דקה עד שהגבינה מזהיבה. להגשה מפזרים מעל טיפונת בצל ירוק קצוץ וקורט פלפל שחור.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מרק בצל

 

סלט ניסואז


החומרים הדרושים:
1 כוס שעועית ירוקה טרייה
2 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם
3 ביצים קשות, חתוכות לרבעים
2 עגבניות גדולות ובשלות, חתוכות לשמיניות
1 בצל סגול חתוך לשמיניות
חצי כוס זיתים שחורים טובים (למשל קלמטה)
1 קופסה קטנה פילה אנשובי בשמן (ללא השמן)
רבע כוס צלפים
שליש כוס שמן זית
לימון אחד חצוי
מלח ופלפל שחור גרוס
200 גרם (בנתח אחד, מלבני ויפה) פילה טונה
4 כפות שמן זית לטיגון הטונה

אופן ההכנה:
1. חולטים את תרמילי השעועית הירוקה, מסננים ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח.
2. קולפים את תפוחי האדמה בעודם חמים, מוסיפים מלח ומעט פלפל וגם 5 כפות שמן (אפשר להשתמש בשמן של האנשובי לטעם ים חזק). מערבבים בעדינות.
3. מסדרים את הירקות, הביצה, האנשובי, הזיתים והצלפים בקבוצות בצלחת הגשה רחבה.
4. ממליחים ומפלפלים את נתח הטונה. מחממים 4 כפות שמן זית במחבת. צורבים שתי דקות מכל צד.
5. מוציאים, מניחים להצטנן מעט ופורסים לפרוסות עבות. מסדרים בצלחת וסוחטים לפחות חצי לימון מעל כל הסלט. יוצקים גם את שליש כוס שמן הזית, ממליחים, מפלפלים ומגישים בטמפרטורת החדר.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט ניסואז

אין תמונה
שפרה קורנפלד מקריאה ברכה לזוג
סלט תרד, כבד עוף ואשכולית אדומה

החומרים הדרושים:
רבע קילו עלי תרד שטופים
חצי קילו כבד עוף טרי, מנוקה, מחולק לאונות
רבע כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט קמח
רבע כוס שרי
1 אשכולית אדומה, קלופה ומחולקת לפלחים

אופן ההכנה:
1. ממליחים ומפלפלים את כבדי העוף. טובלים בקמח ומנערים.
2. מחממים היטב חצי מהשמן במחבת כבדה. מטגנים את כבדי העוף משני הצדדים. מוסיפים למחבת האת השרי, מנערים ומסירים מהאש.
3. שמים בקערה את התרד, פלחי האשכולית (קלופים מקרומים חיצוניים) ותוכן המחבת. מתבלים ביתרת השמן, מלח ופלפל ומגישים כל עוד הכבדים חמים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט תרד, כבד עוף ואשכולית אדומה

>> לכל המתכונים של גיל חובב
>> לכל המתכונים של ערוץ האוכל ב-mako

>> כל העדכונים הכי חמים מהארץ ומהעולם ישירות לנייד

שלחו את המילה מבזק למספר 5000 ותתחילו להתעדכן