השף המעופף (תמונת AVI: mako)
קסטניאצ'ו |תמונת AVI: mako
קסטניאצ'ו

עוגת קמח ערמונים, פיניונס ושמן זית, בניחוח רוזמרין משגע

400 גרם קמח ערמונים
4 כפות שמן זית
2 כוסות מים
100 גרם צנוברים
חצי כוס שזיפים מיובשים, מגולענים וקצוצים
50 גרם סוכר
1 כפית רוזמרין טרי קצוץ דק
2 כפות חמאה לשימן התבנית

אופן ההכנה:
1. שמים את הקמח ושמן הזית בקערה. מערבבים. מוסיפים את המים בהדרגה תוך ערבוב נמרץ. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה, ללא גושים.
 
2. מוסיפים את הצנוברים, השזיפים, הסוכר, הרוזמרין ומערבבים.
 
3. משמנים ומקמחים תבנית אפייה עגולה ושטוחה בקוטר 22-24 ס"מ. יוצקים את התערובת פנימה.
 
4. אופים חצי שעה בחום של 180 מעלות עד שפני העוגה נסדקים והצנוברים מזהיבים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קסטניאצ'ו

>> חולמים על רומא? קבלו את מדריך הטיולים לרומא

פנקוטה ברוטב אגוזי לוז ודבש (תמונת AVI: mako)
פנקוטה ברוטב אגוזי לוז ודבש|תמונת AVI: mako
פנקוטה ברוטב אגוזי לוז ודבש

הפירוש המילולי הוא "שמנת מבושלת", וזה אחד הקינוחים הפשוטים והקלים ביותר להכנה

3 מיכלי שמנת מתוקה (סה"כ 750 מ"ל)
סרט קליפה מתפוז אחד (שטוף ומקורצף היטב)
שני שליש כוס סוכר
2 מקלות וניל חצויים לאורך (או 2 כפות תמצית וניל)
חצי כוס חלב
2 כפות אבקת ג'לטין

לרוטב
150 גרם אגוזי לוז קלופים
1 כוס דבש
1 כפית מיץ לימון

אופן ההכנה:
1. שמים בסיר את השמנת, הסוכר, קליפת התפוז ומקלות הווניל החצויים. מביאים אל סף רתיחה (מערבבים מדי פעם). מבשלים עד שהסוכר נמס לגמרי. מסירים מהאש, מגרדים את פירורי הווניל מתוך המקלות אל השמנת, מערבבים ומניחים לצינון.

2. מחממים את החלב בסיר קטן אל סף רתיחה. מוסיפים את אבקת הג'לטין ובוחשים נמרצות מעל אש קטנה עד שהיא נמסה לחלוטין (זהירות! לא לתת לחלב לגלוש!).
 
3. מוסיפים את תערובת החלב-ג'לטין לתערובת שמנת שהצטננה. מעבירים לקערה דרך מסננת דקה. נפטרים ממקלות הווניל, קליפת התפוז וגושים, אם יש. טורפים היטב את התערובת.
 
4. יוצקים לקעריות הגשה אישיות ומניחים לצינון והתקרשות במקרר לפחות ארבע שעות ורצוי לילה שלם. להגשה, הופכים על צלחת שטוחה ומוסיפים את רוטב הדבש, שאותו מכינים כך:
 
5. הכנת הרוטב: קולים את אגוזי הלוז הקלופים בתנור עד שהקליפה החומה הדקה מתבקעת. מוציאים, מצננים מעט ומשפשפים בתוך מגבת כדי להיפטר מרוב הקליפות. קוצצים גס.
 
6. מחממים את הדבש בסיר קטן עד שהוא נוזלי לגמרי (אין צורך להרתיח). בוחשים פנימה את הלימון והאגוזים הקצוצים ומערבבים.
 
7. יוצקים בעזרת כף רוטב חם (עם אגוזים) על הפנה קוטה הקרה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פנקוטה ברוטב אגוזי לוז ודבש

>> מחפשים דיל טוב לאיטליה? היכנסו למדריך הדילים המלא

מון בלאן (תמונת AVI: mako)
מון בלאן|תמונת AVI: mako
מון בלאן

קינוח צחור ורך הקרוי על שמו של ההר המפורסם ביותר באלפים

לקרם הערמונים
200 גרם ערמונים בווקום, חצויים
חצי כוס חלב
3 כפות סוכר
1 כף תמצית וניל

בנוסף
2 וחצי כוסות נשיקות קצף
1 כף אבקת סוכר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה לקצפת
1 כף תמצית וניל

לקישוט
גילוחי שוקולד מריר

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הערמונים בחלב, וניל וסוכר על אש קטנה עד שהם רכים מאוד. מסננים, נפטרים מהחלב ומרסקים את הערמונים בלבד למחית חלקה. שומרים במקרר.
 
2. מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר והווניל לקצפת יציבה. שוברים פנימה חופן חתיכות מרנג קטנות ומערבבים.
 
3. מרפדים חמש כוסות הגשה שקופות בשברי מרנג. מניחים מעל כמה כפות קצפת ומזליפים מעל דרך שקית זילוף קרם ערמונים קר (הקרם ייצור חוטים). מפזרים מעל גילוחי שוקולד מריר ומגישים מיד.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מון בלאן

>> לכל המתכונים של גיל חובב
>> לכל המתכונים של ערוץ האוכל ב-mako