אין תמונה
בקר בפלפלים
בקר בפלפלים

החומרים הדרושים:
200 גרם בקר (סירלוין או סינטה) חתוך לגפרורים
1 פלפל אדום מתוק חתוך לגפרורים
1 פלפל ירוק מתוק חתוך לגפרורים
1 פלפל צהוב מתוק חתוך לגפרורים
5 בצלים ירוקים קצוצים גס
5 שיני שום קצוצות גס
רבע כוס שמן תירס
רבע כוס רוטב סויה
2 כפות סוכר

אופן ההכנה:
1. מלהיטים ווק ומחממים בו שמן.
2. מוסיפים לשמן את הבשר ומקפיצים עד שהוא משנה את צבעו.
3. מוסיפים את הפלפלים, השום והבצל הירוק ומקפיצים עוד שלוש דקות.
4. מוסיפים א יתר החומרים ומקפיצים עוד דקה. טועמים ומתקנים תיבול.
5. מגישים על אורז לבן.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: בקר בפלפלים

עוף חמוץ-מתוק עם אורז

החומרים הדרושים:
1 פלפל אדום חתוך לשמיניות
1 פלפל ירוק חתוך לשמיניות
1 בצל סגול חתוך לשמיניות
4 בצלים ירוקים קצוצים גס
5 טבעות אננס (משימורים) חתוכות לקוביות גדולות
חצי קילו בשר פרגיות חתוך לריבועים קטנים
1 כוס קמח תופח
1 ביצה
קורט מלח
קורט פלפל לבן
שני שליש כוס סודה
שמן לטיגון עמוק

לרוטב:
חצי כוס דבש
חצי כוס רוטב סויה
חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק
רבע כוס נוזלי שימור של האננס
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:
1. מחממים מעט שמן בווק ומקפיצים בו את הבצלים והפלפלים שתי דקות. מוציאים בכף מחוררת לצלחת. מוסיפים עוד שמן לווק כך שיתאים לטיגון עמוק. מחממים את השמן.
2. בינתיים מערבבים קמח, ביצה, מלח, פלפל לבן וסודה לקבלת בלילה אחידה. טובלים בה את נתחי הפרגיות ומטגנים עד להזהבה בשמן עמוק בווק. מוציאים בכף מחוררת לצלחת.
3. שמים את חומרי הרוטב בסיר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים עוד חמש דקות. טועמים ומוסיפים לימון אם צריך.
4. נפטרים מרוב השמן שבווק (משאירים כשתי כפות) ומחזירים פנימה את הירקות ונתחי העוף. מוסיפים גם את ריבועי האננס. מערבבים, יוצקים את הרוטב מעל, מערבבים בעדינות ומגישים עם אורז לבן.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוף חמוץ-מתוק עם אורז

אין תמונה
טלה סיני מוקפץ
טלה מוקפץ בבצל ירוק

החומרים הדרושים:
350 גרם פילה טלה פרוס דק    
3 כפות רוטב סויה
1 כף סוכר
2 כפות יין לבן
1 כף שמן שומשום
2 כפות חומץ סיני
שליש כוס שמן תירס
3 שיני שום קצוצות דק
חצי כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
10 בצלים ירוקים קצוצים גס
1 פלפל אדום חריף קצוץ דק
חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הבשר, כף רוטב סויה, הסוכר והיין ומשהים חצי שעה.
2. בינתיים, מערבבים היטב את הסויה הנותרת, שמן השומשום והחומץ.
3. מלהיטים ווק על אש גדולה. יוצקים פנימה את שמן התירס ומסחררים.
4. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומקפיצים עשר שניות עד שהם מתחילים להזהיב.
5. מוסיפים את הבשר ונוזליו ומקפיצים כחצי דקה עד שהוא מבושל למחצה.
6. מוסיפים את תערובת הסויה והחומץ ואת הבצל והפלפל החריף. מקפיצים עד שכמעט ואין נוזלים בווק.
7. מסירים מהאש, מוסיפים את הכוסברה, מערבבים במהירות ומגישים מיד על אורז לבן.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: טלה מוקפץ בבצל ירוק

>> לכל המתכונים של גיל חובב
>> למאגר המתכונים של ערוץ האוכל