סקלופיני עגל בוורמוט (תמונת AVI: mako)
סקלופיני עגל בוורמוט|תמונת AVI: mako
סקלופיני עגל בוורמוט

החומרים הדרושים:
750 גרם סטייק עגל פרוס דק
3 כפות קמח
100 גרם חמאה
2 שיני שום קצוצות
1 סלסילת פטריות שמפיניון או פורטובלו פרוסות
מלח ופלפל שחור גרוס
מיץ מחצי לימון
שליש כוס ורמוט לבן יבש
חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
1. דופקים את נתחי העגל כך שיהיו דקים (בעובי חצי ס"מ). חותכים לפרוסות בגודל קופסת סיגריות בערך.
2. מקמחים את הבשר בתערובת של קמח, מלח ופלפל גרוס. מנערים את עודפי הקמח.
3. מתיכים את החמאה במחבת גדולה ומזהיבים את נתחי הבשר משני הצדדים בכמה נאגלות.
4. כשכל הבשר מוזהב, מוסיפים את השום למחבת, מחזירים את הבשר ומפזרים מעל את הפטריות. יוצקים מעל ורמוט ומיץ לימון. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים על אש קטנה עשרים דקות.
5. להגשה, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה. מגישים עם אורז או פסטה קצרה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סקלופיני עגל בוורמוט

>> חולמים על רומא? קבלו את מדריך הטיולים לרומא

השף המעופף
פסטה ברוטב ערמונים, מרווה ופורטובלו
פסטה ברוטב ערמונים, מרווה ופורטובלו

החומרים הדרושים:
500 גרם פסטה (הכי טוב פנה)
6 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
2 כוסות קוביות דלעת או דלורית
2 שיני שום פרוסות דק
16 ערמונים בוואקום (חבילה אחת) חצויים
1 סלסילה פטריות פורטובלו, קצוצות גס
20 עלי מרווה
מלח ופלפל שחור גרוס
צנוברים קלויים ופרמזן מגוררת להגשה לשולחן

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ושומרים חצי כוס ממי הבישול.
2. בינתיים, יוצקים את השמן לסיר גדול ומזהיבים בו את הבצל.
3. מוסיפים את קוביות הדלעת (או הדלורית) ומזהיבים. מוסיפים את השום ומטגנים אגב ערבוב עוד דקה.
4. מוסיפים את הערמונים החצויים והפטריות וממשיכים לטגן עד שהערמונים מקבלים צבע והפטריות גומרות להפריש את נוזליהן (כחמש דקות).
5. מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים עוד שתי דקות, עד שהם מקבלים צבע ירוק כהה ומתחילים להפוך לפריכים.
6. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
7. מוסיפים את הפסטה המסוננת ומערבבים. אם חסרים נוזלים מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה (אבל הרוטב לא צריך להיות נוזלי מאוד).
8. מגישים לשולחן ומפזרים על כל מנה הרבה פרמזן וצנוברים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פסטה ברוטב ערמונים, מרווה ופורטובלו

>> מחפשים דיל טוב לאיטליה? היכנסו למדריך הדילים המלא

ריזוטו עם יין ברולו ונקניקיות (תמונת AVI: mako)
ריזוטו עם יין ברולו ונקניקיות|תמונת AVI: mako
ריזוטו עם יין ברולו ונקניקיות

החומרים הדרושים:
50 גרם חמאה
150 גרם נקניקיות קצוצות לטבעות
1 בצל גדול קצוץ דק
ארבעה חופני אורז ארבוריו (כשתי כוסות)
חצי כוס יין ברולו
1 ליטר (חמש כוסות) מרק בשר רותח
1 עגבנייה גדולה קלופה, מסוננת מזרעים וקצוצה
גבינת פרמזן מגוררת
10 עלי מרווה קצוצים דק

אופן ההכנה:
1. מוודאים שמרק הבשר עומד בסיר על הכיריים בביעבוע עדין.
2. מתיכים את החמאה בסיר ומטגנים בה את הנקניקיות. מוציאים בכף מחוררת לקערה.
3. מוסיפים לסיר את הבצל ומזהיבים.
4. מוסיפים לסיר את האורז ומטגנים אגב ערבוב חצי דקה.
5. מוסיפים את היין האדום ומבשלים אגב בחישה מתמדת עד שהיין מתנדף והאורז נצבע.
6. מתחילים להוסיף את המרק הרותח לסיר – מצקת אחת בכל פעם. בוחשים מדי חצי דקה – אסור לעזוב את הסיר! בכל פעם שהנוזלים התאדו, מוסיפים עוד מצקת מרק.
7. כשבערך חצי מהמרק כבר בסיר הריזוטו מוסיפים את הנקניקיות המטוגנות והעגבנייה הקצוצה. ממשיכים בהוספה הדרגתית של המרק.
8. כשהאורז מבושל וכבר אינו יכול "לשתות" מרק מסירים מהאש, מוסיפים לסיר חופן פרמזן מגוררת, מערבבים, מכסים ומניחים לנוח על השיש חמש דקות.
9. מערבבים פנימה את המרווה ומגישים עם עוד פרמזן מגוררת מלמעלה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: ריזוטו עם יין ברולו ונקניקיות

>> גם איטליה נכנסה לרשימת המדינות הסקסיות

>> יש לכם מתכון מנצח שהבאתם מחו"ל? שלחו לנו את המתכונים שלכם ואולי תזכו בפרס

>> לכל המתכונים של גיל חובב
>> לכל המתכונים של ערוץ האוכל ב-mako