קוקטייל פימס
קוקטייל פימס # 1
קוקטייל פימס # 1

החומרים הדרושים:
פימס # 1
ג'ינג'ר אייל
לימון פרוס
תפוז פרוס
תפוח ירוק חתוך לגפרורים
מלפפון חתוך לגפרורים (כולל הקליפה)
2 גבעולי נענע
קוביות קרח

אופן ההכנה:
1. להכנת כוס אחת של משקה, שמים בכוס גבוהה 4 קוביות קרח ומוזגים פנימה פימס כך שימלא חמישית מהכוס. מוסיפים פרוסת לימון, פרוסת תפוז, כמה גפרורי תפוח ומלפפון וכמה עלי נענע. מערבבים ומגישים.
2. להכנת קנקן – פשוט מגדילים את הכמויות.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קוקטייל פימס # 1

>> מחפשים דיל טוב לאנגליה? כנסו למדריך הדילים המלא

פילה מקרל ברוברב

החומרים הדרושים:
1 ק"ג פילטים של מקרל
700 גרם רוברב (ריבס) קצוץ
1 בצל גדול קצוץ
50 גרם חמאה
2 פרוסות טוסט קלויות היטב
2 כפות סוכר
2 כפות מים
קליפה מגוררת מלימון אחד
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. מתיכים את החמאה ומזהיבים בה את הבצל.
2. מוסיפים שליש מהרוברב. ממליחים, מפלפלים ומבשלים על אש קטנה חמש דקות. מסירים מהאש ומצננים מעט.
3. בינתיים, מרסקים במעבד מזון עם להב פלדה את הטוסטים לפירורי לחם גסים. מוסיפים מהם לתבשיל הרוברב שלוש-ארבע כפות ובוחשים. צריכה להתקבל משחה סמיכה ועסיסית.
4. מניחים את הפילטים של המקרל עם צד העור כלפי מטה. מורחים בתבשיל הרוברב (לא יותר מדי) ומגלגלים לאורך החלק הצר של הפילה, ליצירת רולדות קטנות. מהדקים בקיסם שיניים (או שקושרים בחוט).
5. מניחים בתבנית פיירקס משומנת, כך שיראו את הדוגמה של הגלגול, כלומר עם הצדדים החתוכים כלפי מטה ומעלה. אופים רבע שעה בתנור שחומם ל-200 מעלות (חום בינוני-גבוה).
6. שמים את הרוברב הנותר בסיר יחד עם הסוכר, המים, קליפת הלימון ומבשלים על אש קטנה רבע שעה (אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף קצת מים). מבשלים עד שהרוברב רך דיו להכנת מחית. מעבירים למעבד מזון ומרסקים.
7. מגישים את רולדות הדג חמות או קרות עם הרוטב לידן.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פילה מקרל ברוברב

>> חולמים על לונדון? קבלו את מדריך הטיולים המלא ללונדון

רוסטביף
רוסטביף
רוסטביף

החומרים הדרושים:
1 נתח אנטריקוט במשקל 1.5 קילו
10 שיני שום קלופות וחצויות
150 גרם חרדל
150 גרם חמאה רכה
מלח ופלפל שחור גרוס
כמה ענפי רוזמרין

לרוטב:
1 וחצי כוסות יין אדום
חצי כוס מים חמים
1 כפית קורנפלור
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. מוציאים את נתח הבשר מהמקרר שלוש שעות לפני תחילת הבישול ומניחים על השיש. הנתח צריך להגיע לטמפרטורת החדר.
2. עושים חתכים בסכין קטנה וחדה בכל הנתח וטומנים בתוכם את חצאי שיני השום.
3. מערבבים היטב את החמאה והחרדל. מתבלים במלח ופלפל. מורחים את הנתח בנדיבות בתערובת.
4. מניחים את הנתח על רשת צלייה מעל תבנית בעלת שוליים מוגבהים (הנתח יגיר נוזלים בעת הצליה). החלק עם השומן צריך להיות החלק העליון. מניחים עליו את ענפי הרוזמרין ומהדקים. מכניסים לתנור שחומם לחום מקסימלי. צולים עשרים דקות.
5. פותחים את דלת התנור ומורידים את חומו ל-150 מעלות.
6. ממשיכים לצלות עוד 45 דקות עד שעה, לפי מידת העשייה הרצויה. מוציאים מהתנור ומניחים לנוח. בינתיים מכינים את הרוטב.
7. מניחים את התבנית שבה ניקוו הנוזלים על כיריים עם אש בינונית. יוצקים פנימה את כוס היין ומגרדים בעזרת כף עץ את כל המשקעים מתחתית התבנית ושוליה.
8. בוחשים היטב את הקורנפלור והמים ומוסיפים לתבנית. ממליחים ומפלפלים. מבשלים אגב ערבוב עד שהרוטב מסמיך.
9. להגשה, פורסים פרוסות דקות של רוסט ביף חם או קר, ויוצקים עליהן מעט רוטב.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: רוסטביף

סטייק בלמורל
סטייק בלמורל
סטייק בלמורל

החומרים הדרושים:
2 נתחים עבים של סטייק (פילה או סירלוין, לפי הטעם)
מלח גס ופלפל שחור גרוס
חמאה לטיגון
שמן זית לטיגון
2 כפות וויסקי
1 שמנת מתוקה
1 כוס פטריות קצוצות גס
חצי כוס מרק בשר
1 כפית גרגרי חרדל

אופן ההכנה:
1. ממליחים ומפלפלים את הסטייקים. מטגנים משני הצדדים בחמאה ושמן זית.
2. מוציאים מהאש ושומרים חם. מחממים את הוויסקי במצקת, יוצקים למחבת, מטים אותה מעט ובזהירות אל האש ומציתים את הוויסקי. נותנים לשלהבת לדעוך ומוסיפים את יתר החומרים (למעט הסטייקים והחרדל). מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים בבעבוע עדין כעשר דקות עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם לחצי. בוחשים מעט לעת.
3. כשהרוטב מוכן, מוסיפים את החרדל, בוחשים ויוצקים על הסטייקים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סטייק בלמורל

>> יש לכם מתכון מנצח שהבאתם מחו"ל? שלחו לנו את המתכונים שלכם ואולי תזכו בפרס

>> לכל המתכונים של גיל חובב
>> לכל המתכונים של ערוץ האוכל ב-mako