בתוכנית אחרונה לעונה מארחים חיים ומארינה את קובי פרץ ודידי הררי לארוחת ערב חגיגית ומסיבה. בין שיר לריקוד ייהנו האורחים מסרדינים ממולאים למנה ראשונה, סטייק לוקוס בשקית למנה עיקרית וגלידה עם שערות חלבה לקינוח. קבלו את כל המתכונים
מועדון ארוחת הערב | פורסם 18:21 16.04.10
סרדינים ממולאים1. סרדינים ממולאים
החומרים: חציל בלדי סרדינים טריים מפולטים קמח שמן זית לטיגון טחינה מדוללת למילוי: פילה של דג ים טרי שן שום צרור נענע 4 עגבניות מגוררות מעט קמח מלח מיץ לימון לפי הטעם אופן ההכנה: 1. קולים את החציל על האש ומניחים בצד. 2. קוצצים בסכין חדה פילה של דג ים טרי, שום ונענע. 3. מוסיפים 3 כפות עגבניות מרוסקות, מעט קמח, מלח ולימון לפי הטעם. מערבבים ומניחים בצד. 4. מכינים כריכים משני סרדינים וביניהם מילוי. 5. מקמחים את הכריכים ומנערים מקמח עודף. מטגנים בשמן חם ומוציאים לצלחת עם ניר סופג. 6. מנקים את החציל מקליפתו ופורסים את הליבה. 7. מסדרים את פרוסות החציל בצלחת, מעליהן את הסרדינים ומעל את שאר העגבניות ומעט טחינה.
החומרים: חמאה קילו גזר חתוך לקוביות מעט סוכר קילו תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות קילו עגבניות קילו אפונה טרייה בתרמילים 4 סטייקים של לוקוס לימון יין לבן שמן זית מלח פלפל שחור אופן ההכנה: 1. מחממים תנור ל-200 מעלות. 2. מטגנים במחבת עם חמאה קוביות גזר עם מעט סוכר, עד שהגזר מתרכך. 3. מבשלים את תפוחי האדמה במים. מסננים ומניחים בצד. 4. מגררים את העגבניות וקוצצים את האפונה הירוקה על תרמיליה. 5. לוקחים סטייקים של דג, סוחטים עליהם מיץ לימון ומניחים כל אחד מהם על נייר אפייה. 6. מניחים על הדג קוביית חמאה, יוצקים כף יין לבן, מסדרים מעל הדג מעט מכל ירק ומתבלים במלח ופלפל. יוצקים שתי כפות עגבניות מגוררות ומעט שמן זית וסוגרים את נייר האפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר הסטייקים. 7. מסדרים את כל המעטפות בתבנית ומכניסים לתנור לכ-20 דקות.
החומרים: גלידה וניל 100 גרם פיסטוקים קלופים 100 גרם שקדים לבנים 200 גרם סוכר 50 מ"ל מים חבילת פצפוצי אורז סילאן 300 גרם שערות חלבה טחינה גולמית אופן ההכנה: 1. קולים את הפיסטוקים והשקדים בתנור, מקררים וקוצצים. 2. מחממים סיר עם המים והסוכר, מביאים לרתיחה ומוסיפים את פצפוצי האורז. מבשלים עד שהפצפוצים מתקרמלים. 3. מערבבים את תערובת הפיסטוקים והשקדים עם פצפוצי האורז. 4. לוקחים כוס טיבולי (או גביע) ומטפטפים סילאן על הדפנות. 5. מסדרים בתוכה כדור גלידה, מפזרים מעליו את תערובת הפצפוצים והפיסטוקים, מוסיפים עוד כדור גלידה ומפזרים מעל שערות חלבה. 6. יוצקים מעל כף טחינה גולמית.
החומרים: 4 כוסות חלב 80 גרם אבקת קורנפלור 1 כוס שמנת מתוקה 100 גרם סוכר כמה טיפות מי ורדים אופן ההכנה: 1. ממיסים את הקורנפלור בכוס אחת מהחלב הקר ובוחשים היטב עד שלא נותרים גושים. 2. שמים בסיר את יתרת החלב, השמנת, הסוכר ומי הוורדים ומחממים עד לסף רתיחה. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי בחישה את הקורנפלור המומס ומבשלים במשך שתיים-שלוש דקות, עד שהבלילה מסמיכה. 3. מעבירים לתבנית ומאחסנים במקרר עד שהקרם נקרש ומתקרר היטב. מחלקים לצלחות הגשה.
קציצות מחשימתכון המשפחות: קציצות מחשי של אתי אזולאי מאשדוד
המצרכים: 2 תפוחי אדמה 1 בצל גדול קצוץ חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה חצי חבילה כוסברה קצוצה חצי ק"ג בשר טחון (עוף, הודו, בקר) 3 פרוסות לחם מגורדות 1 כפית פלפל שחור 1/2 1 כפית פפריקה מתוקה כפית שטוחה קינמון לטיגון: עגבנייה מגוררת קמח ביצה טרופה שמן לבישול: רסק עגבניות כורכום פפריקה אופן ההכנה: 1. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות. 2. מערבבים את כל שאר החומרים ויוצרים קציצות מוארכות. 3. ממלאים את תפוחי האדמה כמו סנדוויץ עם העיסה באמצע. 4. טובלים כל קציצה ברסק, בקמח ואחר כך בביצה. מטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות. 5. מעבירים את הקציצות המטוגנות לסיר (עם הנוזלים שנותרו במחבת), מוסיפים רסק עגבניות, קצת כורכום ופפריקה ומבשלים כעשרים דקות.