בדקתם שיש לכם את כל המצרכים? לחצו כאן
ניוקי עם פסטו גרגיר
חומרים:
1 קילו תפוחי אדמה קלופים ומבושלים
רבע קילו קמח ועוד קמח
חלמון
קצת חמאה
מלח
לפסטו:
שמן זית
שום
פרמזן מגוררת
צרור עלי רוקט צרים
צרור גרגיר נחלים
כלים:
סיר עם מים רותחים
כף מחוררת
מקל מגררת
כלי לניוקי
מסננת עומדת
בלנדר
לקקן
צלחות עמוקות להגשה
אופן ההכנה:
1. מבשלים קילו תפוחי אדמה קלופים במי מלח.
2. מסננים ומקררים מעט.
3. מועכים את התפוחים, מוסיפים קמח וחלמון, כף חמאה ו-2 כפות פרמזן. מוסיפים עוד קצת מלח ומכינים בצק.
4. צרים נקניקי בצק וחותכים אצבעות ניוקי.
5. מרתיחים מים, מוסיפים מלח.
6. מבשלים את הניוקי, מחכים שיצופו ומוציאים בעזרת כף מחוררת אחרי עוד כמה שניות.
7. מגישים בקערות עמוקות ניוקי ועליהם פסטו.
8. מגררים מעל פרמזן לפי הטעם.
עבור הפסטו: מכניסים לבלנדר עלי רוקט קצוצים, צרור גרגיר נחלים, שן שום, כוס שמן זית, פרמזן, זרעי חמנייה, מלח ופלפל שחור.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: ניקוי עם פסטו גרגיר
חומרים:
קילו עגבניות שרי תמר
שום
בצל סגול קצוץ
אפונה עדינה של סנפרוסט
2 פרוסות לחם טבולות במים
פלפל שחור
כף קצוצה פטרוזיליה
רוזמרין
מלח, שמן זית
2 ביצים
חצי קילו אנטריקוט קצוץ
פרוסת לחם
פסטה פנה
כלים: מחבת לקציצות
מחבת עם מכסה לרוטב
סיר עם מים רותחים לפסטה
קערה לעיסת הקציצות
8 קערות הגשה עמוקות
מכינים רוטב:
1. מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים פרוסות שום ואת העגבניות, ממליחים ומבשלים כ-10 דקות במחבת מכוסה.
2. לקראת הסוף מוסיפים את האפונה ומבשלים.
מכינים קציצות:
3. מערבבים בקערה את הבשר עם מלח, פלפל שחור, לחם סחוט, בצל סגול, פטרוזיליה, ביצים ומעט שמן זית.
4. צרים קציצות ומטגנים במחבת עם שמן זית.
5. מעבירים את הקציצות לרוטב ומבשלים 5 דקות נוספות.
6. מבשלים את הפסטה על פי הוראות יצרן, מעבירים את הפסטה לצלחות עמוקות ויוצקים מעל את הרוטב.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פסטה פנה עם רוטב עגבניות וקציצות אנטריקוט
3. טראפלס
חומרים:
400 גר' שוקולד מריר קצוץ
300 מ"ל שמנת מתוקה
אבקת קקאו
כלים:
סיר
קערה
תבנית
כף עץ
מסננת קטנה לקקאו
מטרפה
כפית
קערה לקקאו
צלחת שטוחה
מנג'טים
כפית
אופן ההכנה:
1. שמים את השוקולד בקערה.
2. מחממים בסיר שמנת מתוקה.
3. יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה. מכניסים לקירור ללילה.
4. למחרת, מפזרים קקאו בצלחת ומוציאים את התערובת מהמקרר.
5. צרים טראפלס בעזרת כפית, מגלגלים בצלחת הקקאו ומגישים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: טראפלס
הטיפ השבועי של מיכל אנסקי
את קציצות האנטריקוט לא חייבים לטגן לפני הכנסתן לרוטב. ניתן להכניסן כמו שהן לרוטב העגבניות, לסגור את הסיר ולחכות עד שהחלק העליון של הקציצות יהפוך ללבן.