אין תמונה
מרק עוף עם קניידלך

חומרים:
למרק:
עוף שלם
2 גזרים, קלופים וחצויים
1 בצל גדול, קלוף וחתוך לרבעים
צרור גבעולי שמיר ופטרוזיליה
מלח ופלפל שחור

לקניידלך:
4 ביצים
4 כפות שמן
8 כפות מים רותחים
מלח ופלפל שחור
7 כפות גדושות קמח מצה

אופן ההכנה:
1. שוטפים את העוף במים קרים, שמים בסיר, מוסיפים כליטר מים ומביאים לרתיחה.
2. מחליפים את המים, שוטפים את הסיר  ומתחילים את הבישול מחדש. מוסיפים את הירקות, חצי צרור פטרוזיליה וחצי צרור שמיר.
3. מביאים לרתיחה, מתבלים, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים שעה.
4. לקראת סוף הבישול מוציאים את השמיר והפטרוזיליה שבושלו ומחליפים אותם בחצאי הצרורות שעדיין לא בושלו.
5. מסננים.

מכינים את הקניידלך:
1. טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים את השמן וממשיכים לטרוף.
2. מוסיפים את המים בהדרגה תוך טריפה ומתבלים במלח ופלפל שחור.
3. מוסיפים את קמח המצה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה ורכה.
4. מניחים בצד ל-15 דקות.
5. מרתיחים מים בסיר. מכינים בצד קערה עם מים רותחים, טובלים בתוכה כף, לוקחים בעזרתה מהבלילה ומחליקים לסיר. כך עד תום הבלילה.
6. מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 שעה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מרק עוף עם קניידלך

צלי בקר קלאסי בתוספת תבשיל ארטישוקים ופול

החומרים:
נתח בשר בקר לצלי (צלי כתף, במשקל 3 ק"ג)
מלח
שמן לטיגון
4 בצלים פרוסים
עלה דפנה
גרגירי פלפל שחור

לתוספת:
שמן זית
שום
עלי מרווה
רוזמרין
קילו ארטישוק (בשביל הלבבות), או לבבות ארטישוק קפואים
קילו פול
צרור פטרוזיליה
מיץ לימון
מלח

אופן ההכנה:

הצלי:
1. מניחים את נתח הבשר בסיר. מכסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה.
2. מסירים קצף, מוסיפים מלח, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. מבשלים כ-3 שעות, עד שהבשר רך מאוד.
3. מוציאים ומקררים לגמרי. שומרים את נוזל הבישול בנפרד.
4. מחממים מעט שמן בסיר ומוסיפים את הבצל. מאדים עד שהבצל שקוף.
5. מוסיפים את עלה הדפנה וגרגירי הפלפל. מוסיפים לסיר כשתי כוסות מנוזל הבישול של הבשר.
6. פורסים את הבשר לפרוסות די עבות. מוסיפים לסיר את פרוסות הבשר. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים יחד כחצי שעה.

תבשיל הארטישוקים והפול:
1. מחממים בסיר שמן זית, מוסיפים שום, מרווה, רוזמרין ולבבות ארטישוק.
2. מוסיפים את הפול עם חצי כוס מים ומבשלים 10 דקות.
3. מוסיפים פטרוזיליה, מיץ לימון לפי הטעם ומלח ומבשלים עוד רבע שעה, או עד שהכל מתרכך.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: צלי בקר קלאסי בתוספת תבשיל ארטישוקים ופול

אין תמונה
עוגת תפוזים ואגוזים לפסח

החומרים:
350 גרם אגוזי לוז
2 תפוזים
6 ביצים מופרדות
¼1 כוס סוכר
שמנת מתוקה לציפוי, אם רוצים

אופן ההכנה:
1. קולים את האגוזים בתבנית קטנה כ-10 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהם משנים את צבעם. משאירים את התנור דולק.
2. מוציאים את האגוזים, מצננים וטוחנים במעבד מזון.
3. מבשלים את התפוזים בשלמותם במים רותחים 20 דקות.
4. מוציאים, מצננים קצת, חותכים לרבעים, מגרענים ומרסקים במעבד מזון עד שנוצרת מחית חלקה.
5. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם הסוכר, מוסיפים את האגוזים ומערבבים בכף. מוסיפים את מחית התפוזים ומערבבים.
6. מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר עד שנוצר קצף אחיד וקל. מקפלים את קרם החלמונים לתוך הקצף.
7. מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ-45 דקות.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת תפוזים ואגוזים לפסח

סלט תפוחי אדמה וביצים

 החומרים:
3 תפוחי אדמה
4 ביצים קשות
1 בצל גדול
מעט סוכר
רבע כוס שמן
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה.
2.מגרדים את הביצים בפומפייה בצד הגס ביותר, לתוך קערה גדולה.
3. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו במחבת עם מעט סוכר עד להשחמה. מסננים, שומרים מעט בצד ומעבירים את השאר לקערת הביצים.
4. מגרדים את תפוחי האדמה המקולפים לתוך קערת הביצים והבצל.
5. מתבלים במלח, פלפל שחור ובמעט שמן ומערבבים היטב.
6. מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים מעל את שארית הבצל המטוגן ששמרנו בצד ומגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט תפוחי אדמה וביצים

>> לכל המתכונים של מועדון ארוחת הערב

>> לכל המתכונים של ערוץ האוכל

 >> רוצים את המתכונים ישירות לנייד שלכם? שלחו את המילה מתכון למספר 5000 ותתחילו לבשל!

>> רוצים לזכות במכשיר תמי בר פרימו?