מה אתה מעדיף, מלוחים או מתוקים? קינוח מפנק או בשר עסיסי?
אין דבר כזה, הכל הולך אצלי.
מה הדבר הכי טעים שאכלת?
הכי אוהב לאכול נתח בשר שאני מכין הרבה: " שפיץ", זהו נתח שלא תמיד קל למצוא ומוכן בדרך עשייה מסויימת. לדעתי זה אחד הנתחים הכי טעימים, אוכלים אותו בלי כלום עם יין טוב.
מה הקו האדום שלך?
לא נוגע בחזיר.
מזרח או מערב? איזה עדה אתה מעדיף בצלחת?
מבחינת עדות, לעדה התורכית יש את הטעמים הכי טובים ומגוונים, חד משמעית. המטבח התורכי בכלל הוא אחד המטבחים הטובים בעולם. מכיוון שהאימפריה האותומנית הייתה אימפריה עם זרועות בהרבה יבשות שונות נשאר המטבח התורכי עד היום מאוד עשיר ומגוון. אפילו המטבחים שמוצאם בערים וחבלי ארץ אחרים הוא שונה מאוד. אני אוהב הכל במאכלי העדה הזו, גם את מתוקים, גם את המלוחים וגם את הבישולים החריפים.
האוכל הוא אויב או חבר?
חבר מצוין. אפילו לצורך הראיון הזה אני עושה לרגע הפסקה מן הבישולים. אני מבשל כמעט כל יום, ואוהב ונהנה גם מהבישול וגם מהאכילה. אוכל בשבילי הוא לא רק דלק לגוף אלא הנאה בפני עצמו.
מה מנת הדגל שלך?
נתח בשר השפיץ. תמיד מבקשים ממני להכין אותו. וגם את עוגת השוקולד שאני עושה הרבה, זו עוגת שוקולד חזקה, רכה מבפנים וקשה מבחוץ, ל"הארד קוריסטים".
"גם ביצה מקושקשת צריך לדעת להכין"
מה הפשע הקולינארי הכי גדול מבחינתך?
אני שונא חיפוף בבישול. בעיני צ'יפס, שניצל וחביתה ראויים לאותה תשומת לב כמו מנת גורמה. גם צ'יפס יש דרך להכין. אני מעדיף לא לראות אנשים מבשלים בחיפוף, אם זה קורה אני עוזב את המטבח.
מי יושב סביב השולחן בארוחת שישי?
אנחנו קבוצה של חברים ומשפחות שנפגשים בימי שישי. בדרך כלל המפגש לא אצלנו בבית. אנחנו עושים קידוש ויש אוירה חמימה.
איפה יותר טעים: בבית או במסעדה?
שניהם. אין הבדל. לפעמים במסעדה מכינים דברים שאין זמן להכין בבית, אבל זה לאו דווקא אומר שבמסעדה יותר טעים.
מה היה סנדוויץ' בית הספר שלך?
שוקולד, ברור.
מה הדבר הראשון שלמדת להכין בעצמך?
אני מניח שביצה מקושקשת. אני מבשל מגיל צעיר מאוד, כאח הבכור במשפחה תמיד הכנתי אוכל לאחים הקטנים שלי. ואגב - גם ביצה מקושקשת צריך לדעת להכין!
>> רוצים לבשל יחד עם חיים כהן את מתכוני התכנית?
>> רוצים לראות את כל התכניות של מועדון ארוחת הערב במלואן?
>> רוצים לזכות במכשיר תמי בר פרימו? לחצו כאן