אין ספק שפסח הקרוב הולך להיראות שונה מכל מה שהכרנו עד היום. אם עד כה היינו רגילים לשולחנות ליל הסדר ארוכים ואירועים מרובי משתתפים, הרי שהשנה הגבלות הסגר והנחיות הבידוד בעקבות משבר הקורונה גרמו לכולנו לחשב מסלול מחדש ולנסות להמשיך את המסורת, קצת אחרת – קטן יותר, מצומצם יותר ואינטימי הרבה יותר. 

מי שעוד עבר עדכון גרסה לקראת ליל הסדר הוא מותג סן פלגרינו, שמזוהה עם תרבות הקז'ואל פיין דיינינג ובשלוש השנים האחרונות יצא עם פרויקט "קאזה סן פלגרינו" שבמסגרתו חובבי קולינריה הוזמנו לארוחות בבתי שפים. לאורך השנים לקחו חלק בפרויקט שורה ארוכה של שפים בעלי שם כמו יובל בן נריה (טאיזו), שאול בן אדרת (התרנגול הכחול), מאיר אדוני (בלו סקיי ולומינה), דיוויד פרנקל (פרונטו), עומר מילר, טל כהן (סילו) ושיראל ברגר (opa). גם השנה הנוכחית התחילה עם השפית יהלומה לוי, שאירחה בביתה ברמת גן ערב פרוץ מגפת הקורונה, אז הפרויקט קיבל מעצור בעקבות ההנחיות של משרד הבריאות וקיבל תפנית בעלילה. 

מתוך פרויקט קאסה פלגרינו 2018 (צילום: אמיר מנחם)
מתוך פרויקט קאסה פלגרינו 2018|צילום: אמיר מנחם

בעקבות המצב החדש, חשבו ביום חמישי האחרון מיטב המוחות היצירתיים של סן פלגרינו על מתווה חדש שישאיר את הפרויקט הקולינארי החשוב רלוונטי גם בצל המגפה. אז מה נשתנה? בפסח הקרוב, הפרויקט יקבל על עצמו שינויים דרמטיים שכן השפים הגדולים יבשלו את המנות במטבח הפרטי שלהם, אולם לראשונה במקום לארח בביתם הם יוציאו את המנות בשילוח מיוחד לבית הלקוח לרגל ליל הסדר שיש שיכנו אותו גם 'ליל הסגר' בסטייל. המיזם החדש יקרא "קאזה סן פלגרינו: מהדורת פסח" וישתתפו בו השפים אוראל קמחי (פופינה), שגב משה (שגב / שגב אקספרס) ורז רהב (OCD). השלושה יכינו את התפריט בביתם האישי תוך כדי מחשבה על הלקוחות עצמם ועל השאיפה להפוך עבורם את החג לקצת יותר נעים ושמח. 

השף רז רהב (צילום: אמיר מנחם)
מהמטבח הביתי של השף ועד ליל הסדר שלכם. השף רז רהב|צילום: אמיר מנחם

ואם חשבתם שכל האילוצים וההגבלות יגרמו לכם להרגיש מקופחים – טעות בידיכם. כל לקוח שיזמין את התפריט לביתו יזכה לארוחה מושקעת בת ארבע מנות שכוללת בקבוקי סן פלגרינו ואקווה פנה, בקבוק יין ברקן BETA  ארגמן משובח ואפילו קפסולות קפה של Mauro כי לשתות אספרסו הולך טוב עם הקינוח. על הכל חשבו כאן כדי שנוכל להכניס קצת אסקפיזם לימי הטרלול שעוברים על אזרחי המדינה.

אז מה בתפריט?

אצל השף קמחי לדוגמה תוכלו למצוא סלטים כמו כבד קצוץ, חזרת וסלק, מרק עוף ובקר עם קניידלך, קדירת עגל מפוארת ואפילו פילה מוסר ים על מצע אפונה, מנגולד, כורכום, ארטישוק ויין לבן.

השף אוראל קמחי (צילום: אמיר מנחם)
כבד קצוף וקדרת עגל מענגת. השף אוראל קמחי|צילום: אמיר מנחם

אצל השף משה תוכלו למצוא את חרוסת השף, דגים חגיגיים, מרק קוקוס עשיר, ומוס שוקולד מטורף לסיום החוויה המענגת הזו. מחיר כל ארוחה בת ארבע מנות הוא 250 שקלים לסועד והרכישה נעשית באתר הפרויקט. 

השף שגב משה  (צילום: אמיר מנחם)
מרק קוקוס עשיר ומוס שוקולד מטורף. השף שגב משה|צילום: אמיר מנחם

"השנה מצאנו את עצמנו מתמודדים עם אתגר שכמוהו העולם לא הכיר", מספר רז קלמנוביץ', מנהל השיווק בחטיבת המים, הקפה ופפסיקו בחברת טמפו, "זה הצריך מאיתנו לחשוב באופן יצירתי תוך רצון אמיתי לתמוך גם בתעשייה הקולינארית הנתונה תחת קשיים ומגבלות וגם בצרכנים שכמהים למעט אסקפיזם במציאות לא פשוטה זו".