פאי פירות יבשים
פאי פירות יבשים הונגרי עשיר בכל טוב, וכשאנחנו אומרים כל טוב אנחנו מתכוונים לזה: מנגו מיובש, קוקוס, אננס, חמוציות, קשיו - ויש עוד, הנה פה במתכון. מצוין לט"ו בשבט, אבל עוד יותר מצוין לחיים עצמם
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית בקוטר 22:
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
200 גרם חמאה
קליפת מגוררת מלימון אחד
ביצה
300 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) קמח
למילוי:
40 גרם (2 כפות) דבש
80 גרם חמאה
80 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר
40 גרם (1/4 כוס) מנגו מיובש קצוץ
40 (1/4 כוס) גרם אננס
40 גרם (1/4 כוס) חמוציות מיובשות קצוצות
60 גרם (2/3 כוס) קשיו קצוץ
60 גרם (2/3 כוס) שקדים קצוצים
40 גרם (1/2 כוס פחות כף) פתיתי קוקוס קלוי
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 במיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר, חמאה וקליפת לימון מגוררת. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב. לבסוף מוסיפים את הקמח ומרבבים עד שנוצר בצק.
3 מפזרים קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי 3 ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית הפאי ואופים כ-20 דקות עד לקבלת בצק זהוב.
4 בינתיים מחממים בסיר דבש, חמאה וסוכר עד לרתיחה. מורידים מהאש, מוסיפים את האגוזים, הפירות היבשים הקצוצים והקוקוס. משטחים את המסה על הפאי ומחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות.
המתכון באדיבות קונדיטוריית שני ומבוסס על מתכון מבית אמו של אריה אברמוביץ, יליד הונגריה ומייסד קונדיטורית שני.