אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

פאי פירות יבשים

פאי פירות יבשים הונגרי עשיר בכל טוב, וכשאנחנו אומרים כל טוב אנחנו מתכוונים לזה: מנגו מיובש, קוקוס, אננס, חמוציות, קשיו - ויש עוד, הנה פה במתכון. מצוין לט"ו בשבט, אבל עוד יותר מצוין לחיים עצמם

קונדיטוריה שני | | פורסם 24/01/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית בקוטר 22:

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

200 גרם חמאה

קליפת מגוררת מלימון אחד

ביצה

300 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) קמח

למילוי:

40 גרם (2 כפות) דבש

80 גרם חמאה

80 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר

40 גרם (1/4 כוס) מנגו מיובש קצוץ

40 (1/4 כוס) גרם אננס

40 גרם (1/4 כוס) חמוציות מיובשות קצוצות

60 גרם (2/3 כוס) קשיו קצוץ

60 גרם (2/3 כוס) שקדים קצוצים

40 גרם (1/2 כוס פחות כף) פתיתי קוקוס קלוי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 במיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר, חמאה וקליפת לימון מגוררת. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב. לבסוף מוסיפים את הקמח ומרבבים עד שנוצר בצק.

3 מפזרים קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי 3 ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית הפאי ואופים כ-20 דקות עד לקבלת בצק זהוב.

4 בינתיים מחממים בסיר דבש, חמאה וסוכר עד לרתיחה. מורידים מהאש, מוסיפים את האגוזים, הפירות היבשים הקצוצים והקוקוס. משטחים את המסה על הפאי ומחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות.

המתכון באדיבות קונדיטוריית שני ומבוסס על מתכון מבית אמו של אריה אברמוביץ, יליד הונגריה ומייסד קונדיטורית שני. 

 

>> מרק חומוס וירקות מושלם למזג אוויר חורפי

>> והנה כל קינוחי החורף הצרפתיים שאתם צריכים להכיר