אוכל

לחם גבינות

אביבה פיבקו מייבאת אלינו משוויץ מתכון למאפה מלוח נפלא המתאים לכל שעות היום

אביבה פיבקו | מאסטר שף | פורסם 08/11/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 570 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חצי קילו קמח

חצי שקית שמרים יבשים (שקית קטנה, של 11 גרם), או שליש שקית שמרית

חצי כוס שמן

1 ביצה

מים פושרים

כפית סוכר

2 וחצי כפיות מלח

250 גרם גבינת פרמזן מגוררת

1 גבינת ברי שלמה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, השמן, הסוכר והמלח ומוסיפים מים בהדרגה.

3 לשים עד לקבלת בצק נעים שלא נדבק לידיים.

4 מוסיפים 150 גרם פרמזן ומתפיחים למשך שעה עד הכפלת גודל הבצק. רצוי לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהתפיח במקום חמים.

5 לשים את הבצק ומכינים כיכר לחם שבמרכזה כל גבינת הברי.

6 מורחים את הכיכר בביצה טרופה ומוסיפים מעל את יתרת הפרמזן.

7 מתפיחים לעוד 20 דקות ואופים 45 דקות.