אוכל
תמונת AVI׃ mako

צ'קפולי: קציצות בקר, אורז ברוטב רימונים

תבשיל מסורתי עם קציצות בקר מתובלות שמוגש עם אורז ורוטב רימונים מצוין

אתי לוי | מאסטר שף | פורסם 20/12/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לצ'קפולי (קציצות בשר):

200 גרם בשר בקר טחון

1 בצל מגורד

4 שיני שום קצוץ

50 גרם אגוזים טחונים

חצי כוס כוסברה קצוצה

חצי כפית פלפל שאטה יבש

כפית סוואנורי מרילי

כפית גרגירי כוסברה כתושים

מלח

שמן לטיגון

לתבשיל:

שמן

1 כרשה קצוצה

צרור שלם כוסברה קצוצה

צרור נענע קצוצה

צרור טרגון

5 בצלים ירוקים, קצוצים

1 פלפל ירוק חריף קצוץ

1 פלפל אדום קצוץ

חופן חמוציות

כף פפריקה אדומה מתוקה

חצי כוס יין לבן

כוס מים / ציר בשר / ציר עוף

3 כפות רכז רימונים

מלח

לאורז:

כוס אורז

מעט מלח

מעט שמן

1/2 1 כוסות מים

לרוטב רימונים:

בצל סגול מגורד

4 שיני שום, כתושות

כפית גרגירי כוסברה כתושים

צרור כוסברה קצוצה

רבע כוס חומץ בן יין

כפית פפריקה אדומה מתוקה

3 כפות רכז רימונים

גרגירים מרימון שלם

חצי כפית פלפל שאטה גרוס

מעט שמן

אופן ההכנה:

1 לקציצות הבשר: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות. יוצרים קציצות ומטגנים אותן קלות.

2 התבשיל: מחממים בסיר מעט שמן. מוסיפים את הירקות והעשבים הקצוצים ואת התבלינים. מוסיפים גם את כל הנוזלים ומערבבים. מניחים את הקציצות המטוגנות בתוך התבשיל ומבשלים כ-30 דקות.

3 האורז: שוטפים את האורז, מחממים בסיר מעט שמן ומטגנים קלות את האורז. מוסיפים מעט מלח ואת המים ומבשלים עד רתיחה, כ-5 דקות. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כרבע שעה.

4 רוטב הרימונים: מטגנים במחבת את הבצל קלות. מוסיפים את השום וגרגירי הכוסברה הכתושים ומקפצים כדקה. מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לידי רתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

5 מגישים את הרוטב מעל האורז, לצד הקציצות והתבשיל.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!