אוכל
תמונת AVI׃ none

מרק עגבניות ופלפלים בלחם

בליווי כופתאות ריקוטה

אביבה פיבקו | מאסטר שף | פורסם 22/11/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 324 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

למרק:

2 עגבניות

2 פלפלים אדומים

1 פלפל חריף

2 שיני שום

1 בצל

שמן זית

מלח

פלפל

חצי מכל שמנת מתוקה

1 לחם אחיד

50 גרם גבינת פרמזן

לכופתאות:

100 גרם גבינת ריקוטה

1 חלבון

5 כפות קמח לבן

מלח

פלפל

חמאה

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית.

2 מוסיפים את העגבניות והפלפלים, חתוכים לקוביות ומטגנים עוד קצת.

3 מוסיפים 2 שיני שום ומים עד כיסוי מלא של הירקות ועוד כוס, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים 30 דקות.

4 מורידים מהאש וטוחנים בבלנדר.

5 מעבירים את המרק דרך מסננת לקבלת מרקם חלק ומוסיפים חצי מיכל שמנת מתוקה.

6 חוצים את הלחם לאורכו ומרוקנים את שני החצאים.

7 אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-10 דקות, מוציאים, מורחים בחמאה ושום ומפזרים את הפרמזן על כל הלחם, ואופים עוד 10 דקות.

8 הכופתאות: מקציפים את החלבון ומוסיפים לו את הגבינה, הקמח, מלח ופלפל.

9 בעזרת 2 כפיות יוצרים כופתאות ומכניסים למים רותחים ל -3 דקות. מוציאים ומסננים ומטגנים בחמאה עד להזהבה.

10 מוזגים לכל חצי לחם מרק ומוסיפים את הכופתאות, רצוי להגיש עם בצל ירוק.