אוכל

מרק עגבניות כפרי

תכינו את החלה ותתכוננו לחוויה. מרק כזה עוד לא טעמתם

עמנואל רוזנצוייג | מאסטר שף | פורסם 05/08/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

למרק

7 עגבניות קולפות וקצוצות גס - לחרוץ צלב בראש העגבנייה, להרתיח במשך דקה, לסנן ולקלף

2 בצלים גדולים, קצוצים דק

2 כפות קמח רגיל

קופסא קטנה של רסק עגבניות (3 כפות)

ליטר ציר עוף או ירקות

זר תבלינים: חופן עלי סלרי, עלה כרישה, ענף תימין, מעט אורגנו טרי

מלח פלפל

שמן זית

כפית סוכר (אופציונאלי)

לגיוון

5 מחטי רוזמרין קצוצות דק

5 שיני שום פרוסות לרוחב

 

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצלים, תוך כדי ערבוב עד כדי שקיפות.

2 מוסיפים שתי כפות קמח ומערבבים במשך דקה. לא לשרוף את הקמח!

3 בהדרגה מוסיפים את הציר ומערבבים היטב עם כף עץ. דואגים למסה אחידה, ללא גושי קמח. לאחר הוספה של שתי כוסות בערך, נוצרת רביכה עדינה ואחידה. מוסיפים את שאר הציר ומערבבים.

4 מוסיפים את קוביות העגבניות המקולפות, את רסק העגבניות, זר התבלינים מלח ופלפל.

5 מבשלים כחמש עשרה דקות.

6 מוציאים את זר התבלינים וטוחנים את המרק עם בלנדר מוט או בבלנדר רגיל.

7 טועמים ומתקנים תיבול. אם חמיצות העגבניות גבוהה מידי, אפשר להוסיף טיפה סוכר (חצי כפית, לערבב היטב ושוב לטעום).

גיוון (אופציונאלי):

1 במחבת קטנה, על אש נמוכה מאד, מטגנים בשמן זית את פרוסות השום, במשך 15-20 דקות. בשום פנים ואופן לא להשחים אותן.

2 אם אוהבים את טעם הרוזמרין, מוסיפים בחמש הדקות האחרונות גם 5 מחטי רוזמרין קצוצות דק.

3 מוסיפים את השום עם, או בלי, הרוזמרין לצלחת ההגשה ועליה מוזגים את המרק.

4 למרק עדין יותר, ניתן לסנן את המרק דרך מסננת עדינה, תוך כדי מעיכה של המרק. בתיאבון.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות):

אנרגיה 231 קלוריות
חלבונים 6 גרם
פחמימות 36 גרם
שומנים 8 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית השביעית של העונה החדשה