אוכל
תמונת AVI׃ mako

פטוצי'ני ברוטב עגבניות, עראק, שמנת וברוקולי, ופוקאצ'ה עם סלט עגבניות וברוסקטה

מתכון לפסטה ברוטב שיכור: עגבניות, מרווה, עראק ושמנת עם רוטב ברוקולי בצד. מוגש עם פוקאצ'ה טרייה וסלט עגבניות, שום ובזיליקום

בני בן ישראל | מאסטר שף | פורסם 18/01/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לבצק הפסטה:

1 כוס קמח לבן רגיל

1 כוס קמח קשה לפסטה (מס' 9 של שטיבל)

2 כפות שמן זית

4 כפות מים

2 ביצים

קורט מלח

לרוטב עגבניות:

3 בצלי שאלוט קצוצים דק

2 עגבניות בשלות

3 עלי מרווה

2 כפות עראק

50 גרם שמנת מתוקה

שמן זית לטיגון

לסלט:

100 גרם עגבניות שרי

שן שום

10 עלי בזיליקום

לרוטב הברוקולי:

כ-150 גרם תפרחת של ברוקולי

50 גרם פטריות יער

2 שיני שום

50 גרם חמאה

שמן זית לטיגון

לפוקאצ'ה:

500 גרם (3 כוסות ועוד 1/3) קמח לבן לפוקאצ'ה / פיצה

50 גרם (קצת פחות מרבע כוס) שמן זית

400 גרם (1/2 1 כוסות ועוד 3 כפות) מים

10 גרם (2 כפיות) מלח

20 גרם (קצת פחות מחצי שקית או קובייה) שמרים לחים

תוספות לפוקאצ'ה:

שמן זית

עלי רוזמרין טריים מ-3 גבעולים

50 גרם (3 כפות גדושות) מלח גס

אופן ההכנה:

1 פוקאצ'ה: מערבבים את כל חומרי הבצק למעט המלח במיקסר עם וו לישה במשך כ-5 דקות. מתקבל בצק רטוב ודביק. מוציאים את הבצק לקערה (בעזרת קלף) להתפחה בטמפרטורת החדר למשך 20 דקות. אחרי ההתפחה הראשונה מכניסים אצבעות לבצק, מורידים את ההתפחה הראשונית ומתפיחים פעם נוספת כ-20 דקות. מעבירים לתבנית משומנת, משטחים עליה את הבצק, מזלפים מלמעלה שמן זית בנדיבות ומפזרים מעט מלח גם ועלי רוזמרין טריים.

2 אופים את הפוקאצ'ה בתחתית התנור על החום הכי גבוה שיש עד להזהבה, כ-20 דקות.

3 פסטה: מערבבים את כל חומרי הבצק במעבד מזון. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לצינון של 15 דקות.

4 מרדדים במכונת פסטה עד לעובי של דרגה 6, וחותכים לפסים רחבים באמצעות מכונת הפסטה לאטריות פטוצ'יני.

5 רוטב עגבניות: מטגנים בצלי שאלוט בשמן זית עד להזהבה קלה.

6 מוסיפים עגבניות קצוצות ועלי מרווה קצוצים ומאדים-מבשלים עד לריכוך. מוספים עראק, מרתיחים ומבשלים עד שהאלכוהול מתאדה. מוסיפים שמנת, מביאים לרתיחה קלה במשך 2 דקות ומורידים מהאש. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל לפי הטעם.

7 רוטב ברוקולי: מטגנים שום ופטריות יער קצוצות בשמן זית עד לשקיפות. חולטים את תפרחות הברוקולי במים רותחים עם מלח עד ל1/2 ריכוך – כ-5 דקות. מוצאים את הברוקולי מהמים וטוחנים במוט טחינה עם מעט ממי הבישול. מוספים לשום והפטריות המטוגנות וטוחנים שוב למחית חלקה. מוסיפים חמאה ומחממים מעט במחבת בה טיגנו לקבלת מרקם אחיד לרוטב. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל לפי הטעם.

8 מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים עם מעט מלח למשך 2 דקות.

9 הסלט: חותכים את העגבניות לרבעים, מוסיפים שום קצוץ דק דק ועלי בזיליקום קצוצים. מתבלים במלח ושמן זית ומגישים ליד ברוסקטה (פרוסת לחם משוחה בשמן זית ושום, אפויה בתנור עד הזהבה).

10 ההגשה: מניחים בתחתית צלחת הגשה מעט מהרוטב האדום, מסדרים מעליו את הפסטה, מגררים פרמזן, מזלפים שמן זית ומוסיפים מעט מרוטב הברוקולי. ניתן לקשט בעלי בזיליקום מטוגנים בשמן עמוק.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!