אוכל
תמונת AVI׃ mako

קינוח שוקולד ותותים

קינוח שכבות מעלף עם בצק פריך, קרם שוקולד, קרם פטיסייר ומעל הכל - תותים עם נענע

איתי אלימלך | מאסטר שף | פורסם 18/01/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לבסיס הבצק:

100 גרם קמח

50 גרם (כ-2/3 כוס) שקדים טחונים

100 גרם חמאה קרה

25 גרם (כף גדושה ועוד 2 כפיות גדושות) אבקת סוכר

קורט מלח

1 חלמון ביצה + כף חלבון ביצה

לקרם השוקולד:

300 גרם שוקולד

100 מ"ל (חצי כוס פחות 2 כפות) שמנת מתוקה

100 מ"ל (חצי כוס פחות 2 כפות) חלב

2 חלמונים

לקרם הפטיסייר:

400 מ"ל (כוס וחצי + קצת פחות מ-1/4 כוס) חלב

1 מקל וניל

60 גרם (5 כפות) סוכר

35 גרם (1/2 3 כפות) קורנפלור

5 חלמונים

לסלט התותים:

300 גרם תותים, שטופים וחתוכים לקוביות

25 גרם (2 כפות) סוכר

עלי נענע קרועים

אופן ההכנה:

1 בסיס הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק למעט החלמון והחלבון, למעבד מזון עם להב מתכת, ומעבדים לפירורים. מוסיפים את החלמון וכף החלבון, ומעבדים בפולסים קצרים עד היווצרות כדור מהפירורים. משטחים את הבצק, עוטפים בניילון ומקררים חצי שעה לפחות.

2 קרם שוקולד: מביאים את השמנת והחלב לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד וממיסים לקרם אחיד. מוסיפים את החלמונים בזהירות וטורפים היטב. מניחים בצד להצטנן.

3 קרם פטיסייר: חוצים את מקל הווניל לאורכו, ומוציאים את הגרגירים בעזרת סכין חדה. מכניסים את המקל והגרגירים לחלב ומביאים לרתיחה. מוציאים את המקל לאחר הרתיחה. טורפים היטב את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור. מוזגים מעט מהחלב לתערובת החלמונים להשוואת טמפרטורות וטורפים היטב. מעבירים בזרם דק את תערובת החלמונים לחלב החם, תוך כדי טריפה מתמדת. ממשיכים לבשל את הקרם עד למרקם הסמיך הרצוי. מקררים באמבט מי קרח (מניחים את קערת הקרם בתוך קערה גדולה יותר עם מים וקרח) או בכלי בעל שטח פנים גדול, ומכניסים למקרר.

4 סלט תותים: מערבבים היטב את התותים עם הסוכר והנענע.

5 ההרכבה: מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בעזרת רינג בגודל הרצוי. משאירים בתוך הרינג, מכסים בנייר אפייה ומוסיפים קטניות יבשות כמשקולת. אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180. לאחר 10 דקות מסירים את הנייר והמשקולת ואופים את הבצק (עדיין בתוך הרינג) עוד 5 דקות עד להשחמה. מוציאים ומקררים 10 דקות.

6 מוזגים מקרם השוקולד על הבסיס בתוך הרינג ומכניסים בחזרה לתנור בחום של 150 מעלות. אופים 5 דקות, מכבים את התנור ומשאירים בפנים עוד 15 דקות.

7 מוציאים מהתנור ומקררים 15 דקות. מפרידים בזהירות מהרינג ושמים בנדיבות מקרם הפטיסייר מעל לשכבת השוקולד. מניחים על הקרם שתי כפות גדושות מסלט התותים.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!