ביף וולינגטון
מנה עיקרית חגיגית שתרשים כל סועד, המוגשת ברוב הדר במסעדות היוקרה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (2 מנות):
למילוי
40 גרם חמאה
½ בצל קצוץ
1 סלסה על פטריות שמפיניון קצוצות
1 כפית של תימין
מלח ופלפל
לבשר
35 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
500 גרם פילה בקר
מלח ופלפל
½ כוס של יין אדום יבש
לרוטב
2 כפות חמאה
½ כפית תימין
2 כפות של שמנת מתוקה
¼ כפית סוכר
מלח ופלפל
להרכבה
1 דף של בצק עלים
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
אופן הכנת המילוי:
1 ממיסים 40 גרם חמאה במחבת ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף.
2 מוסיפים את הפטריות והתימין, ומטגנים עד ריכוך ואידוי הנוזלים.
3 מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומניחים בצד להתקרר.
אופן הכנת הבשר:
1 במחבת נפרדת ממיסים 35 גרם חמאה יחד עם 2 כפות שמן זית.
2 כאשר השמן חם מתבלים את הבשר במלח ופלפל ומניחים במחבת. צורבים כדקה מכל צד על מנת לסגור אותו, לאחר מכן מוסיפים את היין.
3 כאשר הבשר השחים מעט, מוציאים מהמחבת ומניחים על צלחת בצד.
אופן הכנת הרוטב:
1 במחבת ששימש לבשר (עם היין) ממיסים 2 כפות חמאה ומערבבים יחד עם שארית הנוזלים.
2 מוסיפים למחבת תימין ואת השמנת המתוקה.
3 מוסיפים את הסוכר, מלח ופלפל ונותנים לרוטב להצטמצם. מניחים בצד.
אופן הרכבת המנה:
1 מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2 פורסים על משטח את בצק העלים שיהיה מספיק גדול לכסות את הבשר.
3 מפזרים שכבה של מילוי הפטריות במרכז הבצק ומניחים מעליו את הבשר.
4 מכסים את הבשר עם הבצק וסוגרים את הקצוות.
5 מניחים את הבשר העטוף בבצק העלים על גבי תבנית אפייה משומנת כאשר המנה הפוכה (המילוי נמצא למעלה וסגירת הבצק למטה).
6 מברישים את כל הבצק עם ביצה טרופה.
7 בעזרת מזלג מחוררים מעט את החלק העליון של הבצק.
8 אופים בתנור במשך 25 דקות על 200 מעלות.
אופן הגשת המנה:
פורסים את הביף וולינגטון לפרוסות בעובי של כשלשה סנטימטר. מגישים בצלחת פרוסה ומסביבה קצת מהרוטב.