אוכל
תמונת AVI׃ mako

ביף וולינגטון

מנה עיקרית חגיגית שתרשים כל סועד, המוגשת ברוב הדר במסעדות היוקרה

איריס כספי | מאסטר שף | פורסם 01/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.8 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

למילוי

40 גרם חמאה

½ בצל קצוץ

1 סלסה על פטריות שמפיניון קצוצות

1 כפית של תימין

מלח ופלפל

לבשר

35 גרם חמאה

2 כפות שמן זית

500 גרם פילה בקר

מלח ופלפל

½ כוס של יין אדום יבש

לרוטב

2 כפות חמאה

½ כפית תימין

2 כפות של שמנת מתוקה

¼ כפית סוכר

מלח ופלפל

להרכבה

1 דף של בצק עלים

1 ביצה טרופה

אופן ההכנה:

אופן הכנת המילוי:

1 ממיסים 40 גרם חמאה במחבת ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף.

2 מוסיפים את הפטריות והתימין, ומטגנים עד ריכוך ואידוי הנוזלים.

3 מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומניחים בצד להתקרר.

אופן הכנת הבשר:

1 במחבת נפרדת ממיסים 35 גרם חמאה יחד עם 2 כפות שמן זית.

2 כאשר השמן חם מתבלים את הבשר במלח ופלפל ומניחים במחבת. צורבים כדקה מכל צד על מנת לסגור אותו, לאחר מכן מוסיפים את היין.

3 כאשר הבשר השחים מעט, מוציאים מהמחבת ומניחים על צלחת בצד.

אופן הכנת הרוטב:

1 במחבת ששימש לבשר (עם היין) ממיסים 2 כפות חמאה ומערבבים יחד עם שארית הנוזלים.

2 מוסיפים למחבת תימין ואת השמנת המתוקה.

3 מוסיפים את הסוכר, מלח ופלפל ונותנים לרוטב להצטמצם. מניחים בצד.

אופן הרכבת המנה:

1 מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2 פורסים על משטח את בצק העלים שיהיה מספיק גדול לכסות את הבשר.

3 מפזרים שכבה של מילוי הפטריות במרכז הבצק ומניחים מעליו את הבשר.

4 מכסים את הבשר עם הבצק וסוגרים את הקצוות.

5 מניחים את הבשר העטוף בבצק העלים על גבי תבנית אפייה משומנת כאשר המנה הפוכה (המילוי נמצא למעלה וסגירת הבצק למטה).

6 מברישים את כל הבצק עם ביצה טרופה.

7 בעזרת מזלג מחוררים מעט את החלק העליון של הבצק.

8 אופים בתנור במשך 25 דקות על 200 מעלות.

אופן הגשת המנה:

פורסים את הביף וולינגטון לפרוסות בעובי של כשלשה סנטימטר. מגישים בצלחת פרוסה ומסביבה קצת מהרוטב.