אוכל

סינייה

מתכון של אינה קרבצקי למאפה מלוח עם בשר טחון, צנוברים, פטרוזיליה וחצילים

אינה קראבצקי | מאסטר שף | פורסם 08/11/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.2 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק:

250 גרם קמח
150 גרם חמאה
כפית מלח
1 ביצה
כף מים קרים

למלית:

800 גרם בשר טחון (רצוי כבש)
1 בצל גדול קצוץ דק
רבע כוס צנוברים
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
שני חצילים גדולים חתוכים לעגולים בעובי ס"מ ומטוגנים בשמן עמוק
חצי כוס טחינה
שני שיני שום
מיץ מחצי לימון
שליש כוס מים
רבע כוס צנוברים

אופן ההכנה:

1 שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הבצק ומפעילים בפולסינג עד שהבצק מתגבש לגוש גדול. מניחים במקרר לחצי שעה. 2. מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ בבצק (מניחים עליו נייר כסף ושעועית יבשה על מנת שלא יעלה באפיה) ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כעשרים דקות. 3. מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר ומתבלים במלח ופלפל. 4. מטגנים את הבשר עד שכולו מתפורר וציבעו אחיד. 5. מוסיפים את הצנוברים ואת הפטרוזיליה ומורידים מהאש . 6. שמים את כל מלית הבשר מעל הבצק האפוי ומהדקים היטב. אופים ב-180 מעלות כחצי שעה. 7. מכינים את הטחינה: שמים בקערה את הטחינה הגולמית, מיץ לימון, מים ומלח ומערבבים היטב. 8. מוציאים את המאפה מהתנור, מסדרים מעליו את החצילים המטוגנים בשכבה אחידה, יוצקים מעל את הטחינה, מפזרים את הצנוברים מעל ואופים עוד 10 דקות.