אוכל
תמונת AVI׃ mako

פילה בקר ברוטב תפוזים

נתח בשר עסיסי ברוטב תפוזים ויין, מוגש לצד גזר המבושל בחמאה

שניר נקר | מאסטר שף | פורסם 18/01/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.2 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

נתח פילה בקר

תפוח אדמה אדום

מעט חמאה

עלה דפנה

מלח

לרוטב:

10 גרם סוכר (2.5 כפיות)

30 מ"ל חומץ בן יין (2 כפות)

80 מ"ל מיץ תפוזים (שליש כוס)

250 מ"ל ציר בקר (כוס)

לגזרים:

3 גזרים בצבעים שונים, חתוכים באורך 2 ס"מ

כף חמאה

כף סוכר

כפית מלח

2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 חותכים את תפוח האדמה דק דק אך משאירים את התחתית מחוברת. דוחפים בין הקפלים חמאה וחתיכות של עלה דפנה. מפזרים מלח ואופים ב-180 מעלות במשך שעה.

2 רוטב התפוזים: מחממים את הסוכר על אש נמוכה עד שנוצר קרמל. מוסיפים חומץ בן יין ומערבבים. מוסיפים מיץ תפוזים ומבשלים כחמש דקות, מוסיפים ציר בקר ומצמצמים לרוטב סמיך.

3 הגזרים: מבשלים את הגזרים החתוכים עם חמאה, סוכר, מלח ומים על אש בינונית כ-30 דקות, עד שהם מתרככים.

4 הפילה: מחממים את המחבת לטמפרטורה גבוהה. מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את הפילה מכל הצדדים. מחממים את התנור לטמפרטורה הכי גבוהה ומכניסים את הנתח לשתי דקות. מצננים מעט ופורסים למניפה. מגישים עם הגזרים והרטבים.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!